Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:39 28 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT #alegerilocale2020 Dacian Cioloș, prezent la Constanța. USR-Plus Constanța, conferință lângă statuia Victoriei

ro

22 Sep, 2020 11:39 803 Marime text
  • Marți, 22 septembrie, de la ora 11:30, organizația USR-Plus Constanța susține o conferință de presă în parcul Arheologic, lângă statuia Victoriei.

Subiectul este „Prezentarea candidaților USR PLUS și proiectele lor pentru administrația locală”.

La conferința de presă participă: Dacian Cioloș - Copreședinte USR PLUS, Stelian Ion - candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Constanța, Remus Negoi – candidatul Alianței USR PLUS pentru Președinte Consiliu Județean Constanța, Edward Nedelcu – candidat al Alianței USR PLUS la Consiliul Județean Constanța, Alina Stoian – candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Lumina.


Edward Nedelcu, președintele PLUS Constanța a luat cuvântul.

"Ceea ce cu toții am trăit în ultimii 30 de ani se poate rezuma in cateva cuvinte - un lung șir de oportunități ratate", spune Nedelcu.

El a mai spus că oamenii USR-Plus sunt oameni de calitate, cu o viziune deschisă și responsabilă pentru o dezvoltare pe termen mediu si lung a regiunii.

"CJ Constanța trebuie să ofere sprijin primăriilor. Usr-Plus e valul schimbării. Pe 27 septembrie va invităm la vot ai sa votați candidatii USR plus in fiecare sat, comuna si oras", a spus Nedelcu.


A luat cuvântul Dacian Cioloș.


"Constanța e o poartă de intrare și ieșire a produselor. Prin Portul Constanța intră o serie de produse care alimentează economia. Ceea ce urmează să se întâmple în Constanța priveste intreaga țară. De aceea sunt aici. Pentru ca la 30 de ani de la Revoluție cu resursele si potențialul pe care il are Constanța ar trebui să arate altfel. Constanța este cel mai important port european la Marea Neagră", a spus Cioloș.

El a mai spus că orașul Constanța a devenit captiv unor grupuri de interese în ultimii ani.

"Clasa politică din România a avut timp să demonstreze de ce e capabilă. Vedem ura pe care oamenii o au față de politicieni și politică. Vedem suspiciunea că lucrurile nu se pot schimba. Cu toată implicarea avută, nu ne-am permis să facem ceea ce credem că trebuie să facă niște oameni care vor să își asume conducerea. USR-Plus este o alternativă. La alegerile europarlamentare eram noi și ne priveau suspect. Am obținut rezultatul pe care ni le-ați dat. Am promis la Constanța că mergem în Parlamentul European să aducem Europa la Constanța", a adăugat copreședintele alianței.

"Acea curățenie pe care o vrem acasă o vrem și în societate. Asta e prima promisiune. De asta spunem Făra hoție, fără corupție, fără impostură. Vrem oameni competenți și cinstiți"

Al doilea mesaj este că „Vrem o România fără hoție” și că au și un plan de dezvoltare.

"Chiar dacă sunt tineri, au ani de experienta profesională unde au pus pe picioare afaceri. Unii dintre ei au știut să gestioneze și bani publici", a adăugat Cioloș.

"Cuvântul cheie pentru noi este investițe. Avem nevoie să investim în oameni, în sănătate, să creăm locuri de muncă", spune Cioloș.

"Rolul unui primar este să ajute la dezvoltarea comunității", a subliniat omul politic.

El a mai spus că litoralul nu trebuie să însemne doar butoane și cluburi, ci curățenie și natură.

Al treilea lucru despre care vrea să vorbească este echipa: "Nu se pot pune în aplicare lucrurile dacă nu avem oamenii pregătiți. Pentru Constanța spunea Stelian Ion că orașul Constanța trebuie sa renască acum ca sa faca alegerea judicioasă”.

Cioloș a mai spus că Stelian Ion a fost în fruntea echipei din Parlament care a luptat cu PSD.

"Constanța trebuie să profite și să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea zonei", a mai adăugat Cioloș.

"Cel mai bun să câștige", a fost mesajul pentru restul candidaților.

"Pe 27 septembrie, momentul renașterii Constanței poate să se întâmple acum", a conchis Cioloș și i-a oferit cuvântul lui Ion Stelian.

"Este esențial pentru orașul nostru să atragem fonduri europene. Orașul nostru nu are resurse financiare proprii pentru a se dezvolta. După 27 septembrie, Constanța va renaște. Nu este un slogan ci este denumirea unui proiect care 90% face referire la proiecte concrete pe fonduri europene. Este un ajutor pentru noi", a spus Stelian Ion.


"Pe fonduri europene nu poti șifona bani. Vreau să le zic constănțenilor să își scoată din cap că la Constanța nu se poate. Pentru că se poate! Putem fi cel mai frumos oraș din România și al doilea după București din punct de vedere economic. Asta este viziunea noastră pentru Constanța", subliniază Stelian Ion.

A mai spus că USR-Plus va revoluționa cu competența și oameni bine pregătiți în administrația publică locală și centrală.

"Când am văzut toate acele proteste, pentru că important este să nu stăm cu mâinile în sân, nu așteptam să se facă lucruri
.. noi suntem aici. Noi vom face lucruri când vom înțelege că trebuie să ieșim din pasivitate", a mai spus Ion.


Vorbește Remus Negoi.

„Vom schimba din temelii optica Consiliului Județean", spune răspicat Negoi.

Stoian Alina a luat cuvântul. Candidează pentru funcția de primar din Lumina.

Mai multe detalii puteți citi în ediția de mâine.


Comandat de USR PLUS , filiala Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
mandatar financiar-cod AEP 21200251


Mai multe imagini puteți vizualiza în „Galeria foto”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii