Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:47 16 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Horia Constantinescu (PPU-SL), de ziua lui, la reabilitarea obiectivelor din parcul de la Palatul Copiilor Constanța

ro

19 Sep, 2020 12:26 1526 Marime text
Horia Constantinescu, alături de echipa eTREZIREA, a organiat sâmbătă, 19 septembrie 2020, începând cu ora 12.00, la Palatul Copiilor Constanța, un dublu eveniment: finalizarea primei etape a lucrărilor de reabilitare a obiectivelor din parcul instituției (serele, căsuțele și pista de karting), precum și o demonstrație de karting pe pista proaspăt curățată.

„Va fi o zi specială, atât pentru Horia Constantinescu, care a ales ca în ziua aniversării sale, prin acest proiect de reabilitare a serelor, să redea copiilor și tinerilor constănțeni o mică parte din farmecul și atractivitatea pe care le-a avut odată Palatul Copiilor, cât și pentru voluntarii eTREZIREA, care timp de cinci luni au depus un efort considerabil, pentru realizarea proiectului”, au spus organizatorii.


Evenimentul se va desfășura după următorul program:
12.30- demonstrație de karting
13.00 – conferință de presă și deschiderea serelor pentru plantare
13.30 – demonstrație de karting
14.00 – cocktail

Procesul de reabilitare al obiectivelor din Parcul Palatului Copiilor a fost demarat în primăvara acestui an. A fost refăcută structura serelor, au fost montate geamuri noi iar sistemul de alimentare cu apă a fost repus în funcțiune. Concomitent, s-a lucrat la renovarea a patru din cele zece căsuțe, amplasate în vecinătatea serelor. Pista de karting a fost, de asemenea, curățată iar o parte a zonei de fațadă, dinspre str. Soveja, a fost igienizată.

„În perioada efectuării lucrărilor au fost colectate peste 300 de tone de deșeuri, zona curățată reprezentând doar a șasea parte din suprafața parcului.  

Lucrările de reabilitare a Parcului Palatului Copiilor vor continua cu o nouă etapă în care sperăm să angrenăm cât mai mulți voluntari, atât simpli cetățeni cât și instituții publice și private. Noi am arătat că se poate!", au spus organizatorii.

Horia Constantinescu: „Bună ziua și vă mulțumesc că ați ales sa participani la trezirea unei părți a parcului de la Palatul Copiilor. Am vrut să arat ca lucrurile pot fi aduse la realitate. Aveam să descoperim sere, căsuțe și o pista de karting minunată".

Horia a mai spus că în spatele sau unde se află serele au descoperit copaci ce au crescut prin ele. În spatele serelor se află circuitul de karting. În dreapta serelor se află căsuțele de cazare.


"Transmiteam unora dintre părinții că pot oferi un viitor mult mai interesant copiilor în locul timpului petrecut pe internet", a mai spus Horia Constantinescu.

"Să uitam conflictele politice si indiferent de opțiunea fiecăruia si daca promitem ca suntem dedicat haideți să trezim la realitate acest parc după 28 septembrie", a adăugat Horia Constantinescu.

Au fost ridicate peste 300 de tone de deșeuri, și nu era doar vegetație ci și gunoaie menajere.

"Aici e un loc al micuților. Mi-ar plăcea să putem cumpăra legume crescute in aceste sere la suprapret pentru a-si putea întreține datele", a adăugat Horia Constantinescu .

Directorul stabilimentului, Roxana Mitan, se află prezent la eveniment. A spus ca trebuie creat un mediu pentru creativitatea copiilor.


Mai multe imagini puteți vizualiza în „Galeria foto”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii