Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:36 28 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Ce va face Serviciul de Telecomunicații Speciale la localele din septembrie

ro

27 Aug, 2020 11:47 1057 Marime text
  • Serviciul de Telecomunicații Speciale asigură sprijinul de comunicații și tehnologia informației pentru buna desfășurare a alegerilor locale organizate în 27 septembrie, informează reprezentanții serviciului.

Astfel, începând cu data de 03.08.2020, STS a asigurat serviciile de telecomunicații speciale și de comunicații de voce și date pentru birourile electorale de circumscripție, precum și resursele necesare pentru configurarea adreselor de poștă electronică ale acestor birouri electorale.
Totodată, începând cu data de 07.08.2020, au fost distribuite terminalele telefonice mobile pentru a asigura serviciile de voce destinate centrelor de suport pentru relaţia cu publicul şi cu birourile electorale ierarhic inferioare constituite pe lângă birourile electorale de circumscripţie judeţeană şi biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti.
În această perioadă, specialiștii STS instalează infrastructura de comunicaţii necesară funcţionării SIMPV. În acest sens, personalul STS verifică nivelul acoperirii GSM a operatorilor publici în locațiile secțiilor de votare, iar în situația în care este necesar, asigură echipamente de comunicații pentru amplificarea semnalului.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale și Legii nr. 135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale asigură implementarea și gestionarea sistemelor informatice necesare bunei desfășurări a procesului electoral, respectiv:
-    SIMPV - Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal;
-    SICPV - Sistemul informatic de centralizare a proceselor-verbale.
Specialiștii STS desfășoară activități pentru dezvoltarea aplicației informatice pentru verificarea dreptului la vot, precum și a aplicației informatice pentru centralizarea proceselor-verbale, utilizate de Biroul Electoral Central, conform cerințelor operaționale furnizate de AEP.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii