Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:11 20 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Au fost trași la sorți operatorii calculatoarelor birourilor electorale. Când vor fi desemnați președinții BEJ

ro

05 Sep, 2020 13:15 1133 Marime text
  • Tragerea la sorți pentru desemnarea  președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora va avea loc în data de 12 septembrie 2020, informează Autoritatea Electorală Permanentă.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, în data de 4 septembrie 2020, a avut loc, la sediul instituției din strada Eugeniu Carada nr. 1, ședința publică pentru desemnarea prin tragere la sorți a operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare și a rezervelor acestora, cu ocazia alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020.

Comisia de desemnare a operatorilor de calculator și a rezervelor acestora a fost compusă din domnul Zsombor Vajda, vicepreședintele AEP, domnul Ionuț Bălașa, director general al Direcției generale coordonarea activității în teritoriu, și domnul Ovidiu Oproaica, director general al Direcțieigenerale sistemul informațional electoral național.

La nivel național, în cele 42 de circumscripții electorale, au fost desemnați un număr de 18793 de operatori de calculator și 3682 de rezerve. Informarea operatorilor de calculator și a rezervelor acestora cu privire la rezultatele tragerii la sorți a fost asigurată de Direcția generală sistemul informațional electoral național din cadrul AEP, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Rezultatele tragerii la sorți pot fi consultate pe site-ul AEP, www.roaep.ro, secțiunea Operatori de calculator ai BESV, accesibilă la următorul link:
•    http://www.roaep.ro/instruire/operatori-de-calculator-sectii-votare/

Tragerea la sorți pentru desemnarea  președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora va avea loc în data de 12 septembrie 2020.

În perioada 13-23 septembrie 2020, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale și organizațiile minorităților naționale care participă la alegeri vor desemna reprezentanți în birourile electorale ale secțiilor de votare.

În data de 24 septembrie 2020, președinții birourilor electorale de circumscripție vor efectua completarea birourilor electorale ale secțiilor de votare, în conformitate cu Hotărârea de Guvern Nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii