Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:49 19 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Dosar penal deschis pentru fraudarea alegerilor. Avea asupra sa cinci buletine de vot. Este vorba de mama primarului Decebal Făgădău. (video)

ro

26 May, 2019 13:20 11010 Marime text

Incident major la secţia de votare nr.133 din cadrul Agentiei Fiscale nr.1-4 din municipiul Constanţa.
Un membru al secţiei de votare s-a sesizat după ce o femeie a fost suprinsă având asupra sa mai multe buletine de vot pe care intenţiona să le introducă în urna de vot.
Preşedintele secţiei de votare nr.133 a precizat că această speţă a fost prelută de poliţiştii de la secţia nr.2 Poliţie pentru soluţionare. Potrivit preşedintelui secţiei de votare, femeia avea în mână cinci buletine de vot pentru alegerile europarlamentare, vezi video.Preşedintele secţiei nu a precizat cine i-a dat femeii cele cinci buletine de vot. 
Din primele informaţii ar fi vorba depsre mama primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
Potrivit consilierului său, primarul nu a dorit să comenteze în niciun fel situaţia, precizând că Poliţia va desfăşura o anchetă în acest caz.


UPDATE: Tatăl primarului Decebal Făgădău, a precizat  la ieşirea de la secţia 2 de Poliţie că "membrii secţiei de votare nu au verificat numărul de buletine pe care le-a înmânat soţiei, respectiv cinci. Soţia nu putea să-şi însuşească singură buletinele de vot, având în vedere conjunctura administrativă. Bărbatul nu crede că au fost victimele unei înscenări, ci că la mijloc ar fi vorba despre o simplă eroare de ambele părţi. Soţia e terminată, i s-a făcut rău, nu a mâncat. Îmi pare rău că trage acum cu declaraţii. Copii au vrut să vină, dar le-am spus că stea acasă". 

Preşedintele secţiei de votare nr. 133 este Camelia Aniţei - preşedinte şi Elena Petrică, locţiitor.
Membrii secţiei de votare sunt: Masaru Marian (Pro România), Arsene Alexandrina (PNL), Grigoraş Luminiţa (ALDE), Muşat George (UDMR), Lorincz Miu Adrian (USR-PLUS), Mânjescu Nicoleta (PSD), Martineanu Andreea (ALDE). Unul dintre membrii secţiei au înmânat buletinele de vot. Potrivit declaraţiei preşedintei de secţie, după ce a fost contactată de către cotidianul ZIUA de Constanţa, membrul secţiei Andreea Martinescu ar fi fost cea i-a înmânat femeii un singur buletin de vot. "Cel mai probabil, profitând de aglomeraţia care era la ora aceea în secţia de votare, dintr-o eroare a mai luat nişte buletine de vot de pe masă. A precizat că vrea să voteze doar la europarlamentare. Chiar dacă a cerut un singur buletin de vot pentru alegerile europarlamentare, a semnat şi pentru referendum. Reprezentantul ALDE a fost la rândul lui chestionat de poliţişti, iar femeia a declarat că i-a înmânat Teodorei Făgădău doar un singur buletin de vot şi ştampila. Nu ştie cum a ajuns să aibă restul buletinelor de vot", a precizat Camelia Aniţei, preşedinte SV 133.

Oficial de la MAI
"Polițiștii din Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că, la o secție de votare, o femeie ar fi fost surprinsă în timp ce încerca să introducă în urnă mai multe buletine de vot. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală",a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI. Dosarul este deschis pentru infracţiunea de fraudă la vot.

UPDATE
Potrivit preşedintelui BEJ Constanţa, Laura Opariuc-Dan, Biroul Electoral Judeţean nu a fost înştiinţat de incident, ci doar poliţia.


Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Delegat 29 May, 2019 10:03 Nu i-a dat nimeni 5 buletine de europarlamentare. ..le-a sustras de pe masă de la colega profitând de aglomerație și neatenția ei...Va rog sa nu o mai scoateți din vinovata,victimă ca nu a-ți fost acolo .A greșit, sa-și asume răspunderea. Domnul primar ar trebui să-și dea demisia dacă ar avea coloană vertebrală.
  • Rauta Florica 26 May, 2019 13:38 i s-a dat intentionat 5 buletine,oricum dinsa nu baga in urna decit unul,restul le dadea celor cu care avea legatura pentru a le folosi in metoda foarfece*adica le dadea la cei care nu stiau sa voteze sa le bage in urna si pe acel buletin pe care il primea il stampila exact ca cel primit de afara si apoi il preda celui care i-a dat votul contra unor foloase)cum dracu de s-a intimplat chiar la mama primarului,ei bine s-a intimplat la ea ca ea era de incredere si o cunosteau membrii sectiei.