Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:05 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Visul primarului din comuna Ciocârlia - o cantină socială

ro

21 Jan, 2016 00:00 1684 Marime text
 
Anul ce tocmai a trecut nu a fost unul îmbelşugat pentru satele şi comunele din judeţul Constanţa. Primarii, dornici să-şi dezvolte localităţile pe care le păstoresc, se plâng în continuare de lipsa investiţiilor. Banii alocaţi la începutul anului de la bugetul de stat şi apoi la rectificarea bugetară au fost insuficienţi pentru ca mulţi dintre primari să îşi mai facă planuri de dezvoltare a comunităţii locale.

An nou, probleme vechi

Primăria comunei Ciocârlia se confruntă şi în acest an cu aceeaşi problemă: lipsa banilor. De altfel, primarul a anunţat încă de anul trecut că administraţia nu dispune de bani pentru lucrări mari. Totuşi, acesta nu se dă bătut. Astfel, un proiect pentru care gospodarul-şef face eforturi susţinute vizează asfaltarea comunei. În acest sens, Traian Dragomir a depus un proiect pentru care solicită nu mai puţin de 2 milioane de euro, bani care ar urma să vină de la bugetul de stat. 

Baza sportivă şi capelele mortuare, aproape gata

Alte două proiecte se află pe agenda Primăriei, dar nu pentru mult timp, deoarece ambele se apropie de finalizare. Unul este proiectul bazei sportive, pe care s-a pus gazonul sintetic, iar celălalt vizează amenajarea a două capele mortuare, finisajele exterioare la aceste obiective fiind aproape gata. Cele două capele mortuare, ambele de 90 de metri pătraţi, au costat 150.000 de lei, investiţie de la bugetul local.

Un alt proiect pe care gospodarul-şef din Ciocârlia ar dori să îl vadă implementat este cel al unei cantine sociale. „Vorbim de o comunitate formată din 3.350 de locuitori. Foarte mulţi sunt pensionari. Pensia medie în comună este de 4 milioane de lei vechi. Unui bătrân îi este foarte greu să trăiască cu aceşti bani o lună întreagă. Unde mai pui că trebuie să îşi cumpere şi medicamente din aceşti bani! O cantină socială, în care aceştia ar putea primi o masă caldă, reprezintă salvarea pentru mulţi dintre ei“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

Ti-a placut articolul?

Comentarii