Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi aprobată înfiinţarea Regiunii Dobrogea? Proiectul regionalizării se dezbate astăzi la Tulcea

ro

05 Jul, 2013 00:00 1738 Marime text
A venit rândul judeţului Tulcea să găzduiască dezbaterea publică privind procesul de regionalizare-descentralizare, aceasta după ce, la finalul săptămânii trecute, discuţiile s-au purtat la Constanţa, unde au participat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, dar şi reprezentanţi ai judeţului Tulcea, printre ei aflându-se chiar Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.
Evenimentul se va desfăşura astăzi în sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea.

Mazăre şi Nicuşor, la Constanţa, şi Teodorescu, la Tulcea fac lobby pentru Regiunea Dobrogea  

Săptămâna trecută, la Constanţa, discuţiile s-au purtat în sensul formării Regiunii Dobrogea, şi cel mai probabil acelaşi lucru se va întâmpla şi astăzi la Tulcea. 
„Am discutat şi cu colegii de la Tulcea şi cu Liviu Dragnea. Mi se pare normal să fie formată Regiunea Dobrogea. Avem mai multe similitudini de comportament cu tulcenii, decât cu moldovenii. Moldovenii sunt simpatici, au fete frumoase, dar nu gândim la fel”, a spus primarul Radu Mazăre la dezbaterea pe tema regionalizării, de săptămâna trecută, de la Constanţa.
Şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a vorbit atunci despre proiectele de anvergură pe care doreşte să le realizeze împreună cu tulcenii. „Împreună cu tulcenii vom face o strategie pe termen mediu şi scurt. Regionalizarea înseamnă porturi pescăreşti, înseamnă porturi turistice. Înseamnă să construim un spital regional la cel mai înalt nivel”, a subliniat preşedintele CJC.
Varianta creării celei de-a noua regiuni, Regiunea Dobrogea, este dorită şi de autorităţile de la Tulcea, a lăsat să se înţeleagă săptămâna trecută la Constanţa, Horia Teodorescu. „Am vorbit cu cetăţenii din Tulcea şi i-am întrebat: «Ce-aţi spune ca Dobrogea să devină o regiune?». Vreau să vă spun că în unanimitate, chiar cu exaltare, oamenii spuneau că dacă vom reuşi să facem acest lucru putem intra în istorie. Am stat de vorbă şi cu primarii din Tulcea şi toţi, la unison, îşi doresc crearea Regiunii Dobrogea”, a spus şi preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Decizia o vor lua academicienii lui Dragnea

Prin declaraţiile făcute la Constanţa, viceprim-ministrul Liviu Dragnea s-a arătat ceva mai rezervat când vine vorba de formarea Regiunii Dobrogea, afirmând că încă nu s-a luat o decizie privind crearea acesteia şi că decizia aparţine grupului de academicieni care lucrează la redactarea proiectului de regionalizare-descentralizare.
Iar grupul academicienilor care l-a însoţit pe Liviu Dragnea la Constanţa nu s-a arătat entuziasmat de ideea formării Regiunii Dobrogea, oferind o serie de argumente contra. Punctele slabe ar fi, potrivit academicienilor, următoarele: în jurul Constanţei, localităţile, şi chiar şi oraşele, sunt mici şi au o economie subdezvoltată şi fără putinţă de a se dezvolta, sectoarele unde se caută forţă de muncă sunt doar cele de servicii de securitate şi pază şi nu ar exista sectoare inovative.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii