Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța îi arată din nou pisica lui Vergil Chițac - „Primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța”!

ro

29 Jun, 2022 00:00 1847 Marime text
  • USR Constanța lansează din nou acuzații către edilul Vergil Chițac
  • De aceasta dată, USR-iștii amintesc că „de trei săptămâni, primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța, în care consilierii USR și PNL au convenit tarife mai mici și gratuitate pe timp de noapte în tot municipiul, precum și reducerea tarifelor din Mamaia prin clasificarea unei importante părți din stațiune în zona 2”
  • De departe însă, cea mai importantă modificare adusă HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021, așteptată de toți constănțenii este parcarea gratuită pe timp de noapte și în weekend, cu mici diferenţe pe zona zero, pe perioada sezonului
 

 
USR Constanța lansează din nou acuzații către edilul Vergil Chițac.

De aceasta dată, USR-iștii amintesc că „de trei săptămâni, primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța, în care consilierii USR și PNL au convenit tarife mai mici și gratuitate pe timp de noapte în tot municipiul, precum și reducerea tarifelor din Mamaia prin clasificarea unei importante părți din stațiune în zona 2”.

Dumitru Caragheorghe, președintele USR Constanța este de părere că acest lucru se întâmplă, pentru ca primarul „să-și justifice dorința obsesivă de a menține tarife ridicate pentru parcările din Constanța.

Spre exemplu, declară public că la Sinaia parcarea costă 10-12 lei pe oră. În realitate, la Sinaia, tariful pe oră, votat în Consiliul Local încă din 2021, este de doar 4 lei. Până și în parcările private, tariful este de 5 lei.

Atât mie, cât și colegilor mei ne este greu să ne raportăm la această percepție eronată a realității pe care o prezintă domnul primar și, mai ales, la lipsa de respect pe care o manifestă față de constănțeni și turiști“, spune Caragheorghe.

Primăria Constanța ar fi trebuit să lanseze în consultare publică noua formă a HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021.

Printre modificările ce urmau să fie aduse  Regulamentului se aflau și noile reguli pentru stațiunea Mamaia, care trebuia să devină cu preponderență Zona 2, aspect cu care primarul nu ar fi de acord.

Totodată, zona Peninsulară urma să fie declarată zonă de taxare 0, cu excepţia rezidenţilor, care ar urma să aibă posibilitatea achiziţionării unui abonament de parcare cu preţ aferent Zonei 2.

De departe însă, cea mai importantă modificare adusă HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021, așteptată de toți constănțenii este parcarea gratuită pe timp de noapte și în weekend, cu mici diferenţe pe zona zero, pe perioada sezonului.

Potrivit draft-ului de proiect, în Zonele 1 și 2, gratuitatea va fi aplicată între orele 20.00-08.00.

În plus, constănțenii își vor putea achiziționa abonamente pe zonele 0,1,2 și 3.
 
Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?


 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii