Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde pentru MINAC şi Edificiul Roman cu Mozaic Certificate de urbanism de la Făgădău pentru Ţuţuianu!

ro

07 Sep, 2016 00:00 2571 Marime text
Administraţia judeţeană a lansat încă din luna august licitaţiile pentru achiziţia serviciilor de elaborare a documentaţiei tehnico-economice, faza studii de fezabilitate, şi întocmirea tuturor avizelor şi autorizaţiilor necesare depunerii la finanţare pentru mai multe proiecte care vizează reabilitarea unor instituţii de cultură din subordinea Consiliului Judeţean. Este vorba despre sediul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Edificiul Roman cu Mozaic, Mormântul Pictat Hypogeu, Teatrul de Vară Mamaia (pentru care se va organiza şi o dezbatere publică la sfârşitul lunii septembrie), dar şi despre Cetatea Carsium. Aşa cum declara şeful administraţiei judeţene, Horia Ţuţuianu, aceste obiective urmează să fie reabilitate cu fonduri europene, plus cofinanţare locală.
 
Primăria Constanţa a eliberat, între timp, certificatele de urbanism pentru două dintre proiectele pe care vrea să le demareze Consiliul Judeţean Constanţa. Primul vizează „restaurarea, reabilitarea şi punerea în valoare a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie“ şi a primit Certificatul de urbanism nr. 2237 din 05/09/2016, iar cel de-al doilea, „consolidarea, conservarea, restaurarea, protejarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic“, cu nr. 2236 05/09/2016.Certificate au valabilitate 24 de luni.

Citeşte şi

CJC organizează licitaţii pentru demararea reabilitării Edificiului Roman cu Mozaic, a sediului MINAC şi a Cetăţii Carsium
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii