Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenul a fost intabulat de municipalitate. Se lucrează la proiectul tehnic pentru parcul din cartierul constănțean Inel 2

ro

11 Jul, 2022 00:00 2057 Marime text
  • Este vorba chiar de terenul situat în zona Marvimex, cuprins între străzile Prieteniei - Dreptăţii -Dumitru Marinescu - Solidarităţii, inventariat la secţiunea spaţii verzi aflate în întreţinerea municipalităţii
  • Parcul de la Marvimex urmează să fie realizat din fonduri de la bugetul local
  • În ultimul an s-au făcut pași importanti pentru regenerarea acestei zone. S-a soluționat litigiul asupra terenului, a urmat cadastrarea și intabularea lui, iar acum se lucrează la proiectul tehnic al parcului
 
 
Parcul de la Marvimex, începe să prindă contur! Anunțul a fost făcut de Costin Avătavului, consilier local municipal PNL, care a urmărit evoluția acestui proiect încă din mandatul 2016-2020.
 
Consilierul spune că în urma sesizărilor primite de la constănțenii care locuiesc în zonă, o echipă de la Compartimentul Spații Verzi a igienizat tot terenul și că în acest moment se lucrează la proiectul tehnic al viitorului parc.

Este vorba chiar de terenul de aproximativ 7.000 mp situat în zona Marvimex, cuprins între străzile Prieteniei - Dreptăţii -Dumitru Marinescu - Solidarităţii, inventariat la secţiunea spaţii verzi aflate în întreţinerea municipalităţii.
„Parcul de la Marvimex este o prioritate pentru mine.
 
Dacă mandatul trecut am bătut la uși închise pentru ca acest teren neîngrijit să fie reabilitat și să devină primul parc al cartierului Inel 2, în ultimul an s-au făcut pași importanti pentru regenerarea acestei zone. S-a soluționat litigiul asupra terenului, iar acesta va rămâne în proprietatea Primăriei cu destinația de spatiu verde. A urmat cadastrarea și intabularea lui, iar acum se lucrează la proiectul tehnic al parcului”, susține alesul local liberal.
 
Consilierul mai spune că au mai fost identificate și alte terenuri în zonă care urmează să fie transformate în spații verzi amenajate și parcări.
 
Ca o noutate față de anul trecut, consilierul local liberal spune că parcul de la Marvimex urmează să fie realizat din fonduri de la buget iar ulterior să se încerce o recuperare a fondurilor din proiectul mai larg care privește revitalizarea zonei Inel 2 din bani europeni.
 
Costin Avătavului este consilier local municipal, membru în Comisia pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din cadrul Consiliului Local Municipal.
 
PRECIZĂRI:
           
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Citește și:
Adevărul despre parcul pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în zona Marvimex Un consilier local susţine că mai puţin de 10 la sută din terenul de opt hectare s-ar putea transforma în parc! (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii