Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:29 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tensiuni în USL Primăria Oltina, fără viceprimar şi cu un consilier local nevalidat

ro

28 Jun, 2012 01:00 1728 Marime text
oltina.jpgPrimarul liberal Gheorghe Chirciu a depus săptămâna trecută jurământul. Tot atunci s-a format şi Consiliul Local. Consilierii nu au căzut însă de acord cu alegerea liberalului Florin Andrei în funcţia de viceprimar şi nici cu validarea social-democratului Cristian Dumitru Gheorghe în funcţia de consilier local.

USL-ul - alianţa PSD, PNL, PC nu funcţionează în multe dintre localităţile din judeţ. Din cauza tensiunilor existente în cadrul uniunii, Primăria Oltina şi-a intrat vineri în atribuţii, însă fără viceprimar şi cu un consilier local nevalidat. Motivul? Consiliul local format din cinci membri PNL, un membru PC, un membru PDL şi trei membri PSD nu a oferit susţinere social-democratului Cristian Dumitru Gheorghe pentru funcţia de consilier local. Amintim că Cristian Dumitru Gheorghe a fost viceprimar, pentru doar şase luni de zile, în anul 2008, el fiind înlocuit la scurt timp de pedelistul Ionel Gergic. Aceeaşi soartă cu cea a social-democratului Cristian Dumitru Gheorghe a avut-o şi candidatul PNL pentru funcţia de viceprimar, Florin Andrei. Alegerea liberalului în funcţia de viceprimar nu a fost agreată de consilierii locali învestiţi în funcţie. Ca atare, din cauza tensiunilor existente în USL, comuna Oltina nu are la această dată viceprimar, iar Consiliul Local, deşi legal constituit, este format din 10 şi nu 11 membri.

Iată componenţa nominală a Consiliului Local Oltina care a început să funcţioneze de vineri: PNL - Florin Andrei, Lucian Dobre, Antoneta Cloşcă, Daniel Cabason, Doru Tudor; PSD - Aurel Toma, Florin Nichifor, Lucian Gergic, PDL - Ionel Gergic, fostul viceprimar, PC - Jenică Dincu. Amintim că primarul liberal Gheorghe Chirciu a fost votat în data de 10 iunie de 47,43% dintre alegătorii cu drept de vot, câştigând astfel cel de-al doilea mandat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii