Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de cetăţeni din Mangalia au sărbătorit, ieri, Ziua Naţională a României (galerie foto)

ro

02 Dec, 2013 00:00 2422 Marime text
Sute de locuitori ai municipiului Mangalia au participat, de Ziua Naţională a României, la festivităţile organizate în Piaţa Republicii. Alături de cetăţeni s-au aflat primarul Mangaliei, Cristian Radu, parlamentarii Nicolae Moga, Victor Manea şi Marian Vasiliev, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Local. Totodată, la eveniment au luat parte şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din oraş, veterani de război, precum şi alte oficialităţi.

Ceremonialul militar a debutat cu întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă, de către Garda de Onoare. În timpul intonării imnului de stat al României a fost arborat drapelul naţional la catargul de 22 de metri, al doilea ca dimensiune din judeţul Constanţa. Ulterior oficierii slujbei religioase, primarul Cristian Radu le-a urat localnicilor un călduros „La mulţi ani!”, mulţumind celor prezenţi pentru că au venit în număr mare pentru a asista la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale.

De asemenea, edilul şef a lansat celor prezenţi în piaţă invitaţia de a servi tradiţionala fasole cu ciolan, pregătită special cu această ocazie de municipalitate. „Îmi revine deosebita onoare de a fi alături de dumneavoastră astăzi, în zi de sărbătoare, când noi, românii de pretutindeni, sărbătorim Ziua Naţională şi nu uităm să ne cinstim eroii neamului”, a precizat şeful administraţiei publice locale. Cu acest prilej, la Monumentul Eroilor din piaţă au depus coroane şi jerbe de flori numeroase delegaţii prezente la acţiune. Printre aceste delegaţii s-a aflat şi cea a Primăriei Mangalia, condusă de edilul şef, Cristian Radu, dar şi alte delegaţii, respectiv din partea senatorilor Nicolae Moga şi Marian Vasiliev şi din partea deputatului Victor Manea. După ceremonia militară, peste 500 de oameni au servit, alături de primarul Cristian Radu, o porţie de fasole cu ciolan.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii