Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Start la asfaltare Primăria Cobadin îşi doreşte să le poată da oamenilor din Negreşti apa cea de toate zilele (galerie foto)

ro

28 Jan, 2016 00:00 3677 Marime text


În comuna Cobadin, una dintre cele mai mari unităţi administrative de pe raza judeţului, sunt în derulare o mulţime de lucrări menite să aducă localnicilor confort. Zilele acestea, la Primărie se lucrează intens pentru documentaţia unui proiect ce prevede asfaltarea drumurilor. „Am depus pe Măsura 7.2 un proiect care prevede asfaltarea străzilor. Acum, AFIR (n.r. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) ne cere o serie de clarificări legate de dimensiunile străzilor, lungime, lăţime. Sperăm că, după ce vom avea toată documentaţia completă, vom putea demara proiectul în scurt timp. Pe Măsura 7.2, fosta Măsură 322, vorbim de covor asfaltic pentru aproximativ 6,5 km de străzi în Cobadin şi 1,5 km în Viişoara“, a declarat primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Pentru că este o comună mare, cu cinci sate arondate şi, implicit, cu o suprafaţă considerabilă de drumuri, în jur de 150 de kilometri, în Cobadin, drumurile au reprezentat întotdeauna o problemă. În ultimii ani, starea şoselelor a fost agravată de traficul greu, care a fost deviat în timpul lucrărilor de renovare la Podul de la Agigea.

Cu toată viteza înainte la şcoala de la Viişoara

Un alt proiect ambiţios la care se lucrează este cel privind construcţia noii şcoli generale de la Viişoara. „Am avut plăcuta surpriză să văd că firma care şi-a adjudecat contractul pentru construcţia noului corp de şcoală lucrează foarte bine. Până acum, s-a ajuns deja la placa primului etaj, practic, 20% dintre lucrări sunt finalizate. Am avut parte de o altă surpriză plăcută, aceea că au fost deja plătite către firmă lucrările de până acum. Deşi, acum, lucrările s-au oprit din cauza vremii nefavorabile, după ce se va încălzi, vom continua lucrările în acelaşi ritm alert“, a precizat primarul Cristian Telehoi.
 
Licitaţia a fost câştigată de Setconstruct SRL, din Constanţa. Valoarea lucrării este de aproximativ 2,5 milioane de lei, fără TVA, iar proiectul este sprijinit cu bani de la Ministerul Dezvoltării. „După finalizarea lucrărilor, în jur de 200 de elevi vor beneficia de o şcoală nouă, modernă, cu dotări de ultimă generaţie. Şcoala va avea grupuri sanitare, centrală termică, săli de clasă, magazii, cancelarie şi o suprafaţă construită mult mai generoasă decât vechea clădire“, a mai declarat primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi.

Se caută o firmă care să aducă apă la Negreşti

Deşi este satisfăcut de ritmul lucrărilor de la şcoala din Viişoara, primarul are însă o mare nemulţumire legată de un alt proiect, de această dată, derulat în satul Negreşti. „La Negreşti, aveam o mare problemă cu apa. Ultimele analize prelevate din puţul de unde satul se alimentează cu apă au arătat că există o concentraţie mare de nitriţi. Apa este bună de consum, însă pentru adulţi, nu şi pentru copiii cu vârste mai mici de trei ani. De aceea am demarat o licitaţie pentru forarea unui nou puţ. S-a prezentat o firmă, Bio Eco Technology System SRL, care s-a apucat de forat, dar după zece metri, a dat de nişte caverne subterane. Administratorul firmei s-a speriat şi a plecat, astfel că lucrările au fost sistate şi, mai mult, am fost nevoiţi să reziliem contractul. Suntem aşadar într-o situaţie mai neplăcută aici. Valoarea lucrărilor nu era deloc de neglijat - 250.000 de lei. Suntem în căutarea unei noi firme care să finalizeze lucrările începute aici, pentru că avem mare nevoie de această lucrare. Avem un aviz de la DSP valabil trei ani, timp în care avem permisiunea de a furniza apă populaţiei din puţul existent. După aceea, nu vom mai putea. Iar termenul impus trece repede. Sperăm să rezolvăm în cel mai scurt timp această problemă, pentru că este realmente importantă“, a mai spus primarul Cristian Telehoi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii