Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aberațiile Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, scot constănțenii în stradă chiar înaintea ședinței de Consiliu Local Municipal Constanța

ro

23 Nov, 2021 00:00 1924 Marime text


⦁Locuitorii și investitorii din Peninsulă vor protesta  joi în fața Primăriei Constanța pentru a impulsiona Consiliul Local Constanța în sensul adoptării urgente a unei soluții de suspendare a Regulamentului de acces
⦁ Numărul maxim de participanți este potrivit legii în acest moment limitat la 100 persoane care pot prezenta un certificat verde care va fi scanat la acel moment
⦁ Adunarea publică va avea loc la Primaria Constanta, în zona din spatele parcării
⦁ La protest ordinea va fi asigurată de Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța
⦁Ieri a avut loc întâlnirea consilierilor PNL și USR cu primarul Vergil Chițac pe tema Regulamentului de acces în Zona Peninsulară
⦁ Cele două părți au convenit ca documentul să fie modificat, după ce va fi studiat fiecare articol în parte
⦁ Aleșii de la USR au anunțat deja că vor convoca la sfârșitul acestei săptămâni o ședință extraordinară pentru suspendarea de urgență a Regulamentului pentru 6 luni


Locuitorii și investitorii din Peninsulă vor protesta  joi în fața Primăriei Constanța pentru a impulsiona Consiliul Local Constanța în sensul adoptării urgente a unei soluții de suspendare a Regulamentului de acces.

Comisia din cadrul Primariei Constanța care avizează adunările publice a dat aviz favorabil adunarea notificată pentru joi, 25.11.2021 între orele 12.00-14.00.

Numărul maxim de participanți este potrivit legii în acest moment limitat la 100 persoane care pot prezenta un certificat verde care va fi scanat la acel moment, a anunțat avocatul Emil Tatu.

În calitate de organizator, avocatul anunță că și-a luat  angajamentul că adunarea publică se va desfășura în mod pașnic, fără acte de violență.

Adunarea publică va avea loc la Primaria Constanta, în zona din spatele parcării.

La protest ordinea va fi asigurată de Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța.

Vă reamintim, ieri a avut loc întâlnirea consilierilor PNL și USR cu primarul Vergil Chițac pe tema Regulamentului de acces în Zona Peninsulară.

Cele două părți au convenit ca documentul să fie modificat, după ce va fi studiat fiecare articol în parte.

Acest demers presupune un termen de cel puțin 45 de zile, tocmai de aceea, aleșii de la USR au anunțat deja că vor convoca la sfârșitul acestei săptămâni o ședință extraordinară pentru suspendarea de urgență a Regulamentului pentru 6 luni.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Locuitorii din Peninsulă vor să-i demonstreze primarului Chițac că nu sunt „doar 20 de smiorcăiți". O nouă întâlnire pentru modificarea Regulamentului de acces în zonă

Constănțeanul supărat „În Peninsulă oamenii trăiesc parcă în Evul Mediu. Intră cine poate, nu mai iese nimeni de teamă că nu mai intră iar!”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Diana V 23 Nov, 2021 13:54 Zona Peninsulara este cumva eronat considerata zona centrala. Este chiar o periferie a orasului, zona orasului vechi, in care cei ce nu locuiesc avolo vin cu scop precis, nu sunt doar in trecere. Din acest motiv e absurd regulamentul. Oamenii vin strict sa se plimbe in piata Ovidiu, sa manance la restaurantele din piata Ovidiu, de pe bd Tomis sau dinnportul Tomis. Sa mearga la plaja sau sa se plimbe la Cazino. Si, nu in ultomul rand, sa participe la serviciile religioase ale diferitelor culte, in zona fiind principalele catredale, dar si moscheea orasului. Pentru a asigura accesul lor, fara autoturism personal, ar fi necesar intai sa ne asiguram ca exista transport in comun suficient si parcari suficiente la periferia zonei. Nu exista. Sa pretinzi batranilor care vor sa ajunga la Catedrala ortodoxa sai catolica la biserica Sf Nicolae, la Moschee sa mearga pe jos doar pentru ca actualul edil viseaza zone exclusiv pietonale e cruzime fata de cetateni. Scopul ascuns e posibil altul. In peninsula sunt strazi pietonale de ani de zile, functioneaza si pavajul e distrus si pe ele. De jur imprejurul lor sunt zone de acces auto care nu incurca pe nimeni. Poate doar in intersectia unde e Papanonica, unde se suprapun masini si terase.