Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţie fără precedent în Consiliul Local Constanţa, după demisia lui Valentin Surghie!

ro

21 Nov, 2015 00:00 3889 Marime text
Aleşii locali se reunesc în şedinţă ordinară de Consiliu Local Municipal vineri, 27 noiembrie, la ora 12.00, în Sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Judeţean Constanţa. Unul dintre proiectele de hotărâre vizează declararea ca vacant a unui loc de consilier local. Potrivit primarului interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, este vorba despre o demisie a unui consilier local.
 
Cel care a ales să demisioneze din Consiliul Local este Valentin Surghie. Gestul acestuia a creat o situaţie fără precedent. Valentin Surghie a fost ales pe listele PPDD, dar, profitând de Ordonanţa 55/2014, acesta a trecut la PSD. În acest caz, Făgădau a declarat că a trimis o adresă către MDRAP, însă ministerul de resort încă nu a răspuns dacă cel care îi va lua locul va fi un supleant de pe lista PPDD, unde a fost ales, sau de pe lista PSD, partid din care a făcut parte în ultimul an.
 
Tot vineri, aleşii locali o vor confirma în funcţie pe Paula Cioceanu. O altă modificare a structurii Consiliului Local este şi aceea de delegare temporară a atribuţiilor viceprimarului către un consilier local. „Propunerea noastră până acum este ca atribuţiile să fie preluate de către domnul consilier Costin Răsăuţeanu. Vom vedea dacă alţi colegi vin şi cu alte propuneri şi vom supune la vot“, a declarat Făgădău.
 
De asemenea, vinerea viitoare, tenorul Vasile Moldoveanu, cel pe care ZIUA de Constanţa l-a readus acasă, în oraşul în care s-a născut, după şase decenii, va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa. De asemenea, titluri de cetăţean de onoare vor primi şi Elizabeta Samara şi Niculae Ştefan.
 
Un alt proiect de hotărâre prevede acordarea de facilităţi la transportul urban în comun în municipiul Constanţa persoanelor de peste 80 de ani şi şomerilor. De asemenea, mai multe servicii din subordinea Primăriei vor trece printr-o reorganizare.
 
Şi unele proiecte europene aflate în derulare în prezent vor fi în atenţia aleşilor, iar pentru acestea se va vota actualizarea devizului general al obiectivelor de investiţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • opinia publica 23 Nov, 2015 12:47 Sa vina unul din popor domnule Fagadau. Sa supunem la vot aceasta...Nu numai pe cine vreti voi..Gata ajunge cu atata circ..