Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință de Consiliu Local. Chițac forțează din nou revocarea PUZ Mamaia și PUZ Palazu Mare (documente)

ro

22 Nov, 2021 00:00 1957 Marime text
  • Consiliu Local Municipal Constanța a respins luna trecută proiectul de hotărâre privind revocarea hotărârii 121/2013, prin care a fost aprobat PUZ-ul stațiunii Mamaia, teren în suprafață de 207,74 ha, dar și revocarea parțială a hotărârii privind aprobarea PUZ-ului pentru Palazu Mare
  • Deloc impresionat de eșec, primarul Vergil Chițac le-a introdus, din nou, pe ordinea de zi a ședinței din 26 noiembrie
  • La ședința precedentă aleșii locali de la toate partidele au motivat refuzul de a aproba revocarea celor două PUZ-uri, invocând considerente procedurale
 

Consiliu Local Municipal Constanța a respins luna trecută proiectul de hotărâre privind revocarea hotărârii 121/2013, prin care a fost aprobat PUZ-ul stațiunii Mamaia, teren în suprafață de 207,74 ha, dar și revocarea parțială a hotărârii privind aprobarea PUZ-ului pentru Palazu Mare.
 
Deloc impresionat de eșec, primarul Vergil Chițac le-a introdus, din nou, pe ordinea de zi a ședinței din 26 noiembrie, vezi secțiunea „documente”.
La ședința precedentă aleșii locali de la toate partidele au motivat refuzul de a aproba revocarea celor două PUZ-uri, invocând considerente procedurale.
Liderul consilierilor locali USR, Dumitru Caragheorghe a spus în cadrul ședinței de CLM că, „un astfel de proiect este necesar, dar trebuie bine analizat, pentru un vot corect și coerent.

Alesul local l-a întrebat pe primarul Chițac de ce nu a acceptat retragerea acestuia de pe ordinea de zi suplimentară de vreme ce alte proiecte, de pe ordinea de zi principală, au fost retrase tocmai pentru o mai bună documentare și motivare a acestuia”.


Și consilierul local PNL Costin Avătavului, a cerut amânarea votului pentru o mai bună analiză a proiectului.

La rândul său, și alesul local PSD, Costin Răsăuțeanu susține că acest proiect este doar unul de imagine și că dacă era urgent, acesta putea fi propus spre vot încă de la începutul mandatului actualului primar.

Și consilierul local liberal, Mihaela Andrei a declarat la ZIUA LIVE că „sunt semne de întrebare în legătură cu revocarea PUZ Mamaia. Cel mai important pentru Constanța este Planul Urbanistic General”, în timp ce, Cristiana Popescu de la USR a susținut tot la ZIUA LIVE că „marea problemă a PUZ- urilor aprobate anterior este o lipsă de consultare”.


 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Chițac nu a reușit să obțină revocarea PUZ Mamaia și PUZ Palazu Mare. Aleșii locali constănțeni de la USR, PNL și PSD au votat împotrivă!

ZIUA LIVE. Mihaela Andrei, consilier local PNL - „Sunt semne de întrebare în legătură cu revocarea PUZ Mamaia. Cel mai important pentru Constanța este Planul Urbanistic General”

Constanța Altfel a pierdut definitiv procesul! Primarul Chițac vrea să desființeze PUZ-ul stațiunii Mamaia prin hotărâre de Consiliu Local Municipal! (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii