Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședința CL Constanța Dezbaterea Regulamentului SPIT, pe ordinea de zi a ședinței (DOCUMENT)

ro

25 Dec, 2023 17:18 1130 Marime text

În cadrul ședinței următoare a Consiliului Local Municipal Constanța, de pe data de 28 decembrie, un proiect important intră în discuție: Proiectul de Hotărâre nr. 593/2023, inițiat de primarul Vergil Chițac, privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte venituri ale Bugetului Local Constanța.

Proiectul are ca scop aducerea unor clarificări și reglementări în ceea ce privește funcționarea Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte venituri, cu accent pe eficiența, transparența și relația mai bună cu contribuabilii.

În ceea ce privește proiectul mai sus menționat, a fost elaborat și un raport privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța.

Având în vedere organigrama și statul de funcții al Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța, prin care structura organizatorică a fost modificată urmare a apariției Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung prin care s-a urmărit consolidarea sustenabilității financiare a României pe termen lung astfel încât unitățile sale administrativ-teritoriale să poată susține din fonduri publice finanțarea tuturor categoriilor de servicii publice destinate cetățenilor Ia un nivel calitativ și competitiv impus de standardele europene, se arată în raport.


Este necesară modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Serłviciului Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local Constanța!

Astfel, pentru eficientizarea activității instituției în contextul economic actual, cât și pentru gestionarea eficientă a resurselor cu scopul de a asigura cadrul organizatoric optim pentru realizarea obiectivelor stabilite de lege, implementarea strategiilor de dezvoltare locală, reducerea timpului necesar pentru luarea deciziilor și o superioară coordonare Ia nivelul întregii structuri este necesară modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Serłviciului Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local Constanța, după cum urmează:

I.Director executiv

II.Director executiv adjunct, ID 278075

III.Director executiv adjunct, ID 444660


Structuri subordonate directorului executiv:

a.Serviciul Resurse Umane, Salarizare, SSM, Comunicare

b.Compartiment Legislație, Litigii și Insolvență


Structuri subordonate directorului executiv adjunct, ID 278075:

a.ServiciuI Financiar, Contabilitate

b.ServiciuI Achiziții Publice si Administrare Protocoale

b. 1 Compartimentul Achiziții Publice

b.2 Compartimentul Administrare Protocoale

c.Serviciul Tehnic, Investiții și Managementul Documentelor

d.Serviciul Informatizare, Calitate și Managementul Informației

e.Serviciul Analiză, Constatare și Control Fiscal

f.Serviciul Urmărire si Executare Silită

Structuri subordonate directorului executiv adjunct, ID 444660:
  • Serviciul Agenția Fiscală nr. 1
  • Serviciul Agenția Fiscală nr. 2
  • Serviciul Agenția Fiscală nr. 3
  • Serviciul Agenția Fiscală nr. 4
  • Serviciul Agenția Fiscală nr. 5
  • Serviciul Agenția nr.6
  • Compartimentul Control Operațiuni Fiscale

Luând în considerare ansamblul reglementărilor specifice, atribuțiile fiecărui compartiment, modul de organizare al serviciilor și compartimentelor din cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța sa procedat la întocmirea unui nou Regulament de Organizare și Funcționare.




PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.





În secțiunea Documente a materialului, puteți consuta proiectul în integralitate.




Citește și:

Ședință ordinară a Consiliului Local al municipiului Constanța. Iată ce se află pe ordinea de zi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii