Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJ Constanța Iată ce instituții vor forma Echipa Intersectorială Locală în domeniul prevenirii și combaterii expolatării copiilor prin muncă (DOCUMENT)

ro

18 Feb, 2024 17:00 785 Marime text
  • Echipa Intersectorială Locală este o echipă multidisciplinară și interinstituțională la nivelul fiecărui județ, cu misiunea de a identifica/referi/monitoriza cazurile de muncă a copilului în aria teritorială de competență, conform legislației în vigoare
 
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 21.02.2024, ora 10.00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ ședință ce se va desfășura în format hibrid.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte, printre care și proiectul de hotărâre nr.37/13.02.2024 privind componența Echipei Intersectoriale Locale în domeniul prevenirii și combaterii expolatării copiilor prin muncă, a violenței asupra copilului și a violenței în familie. Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. 
 
Echipa Intersectorială Locală în domeniul prevenirii combaterii exploatării copiilor prin muncă, a violenței asupra copilului și a violenței în familie va avea în componență următoarele instituții:
  1. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța
  2. Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța
  3. Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța
  4. Inspectoratul Școlar Județean Constanța
  5. Direcția de Sănătate Publică Constanța
  6. Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța
  7. Fundația „Project Romanian Rescue”
  8. Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța
  9. Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța.
EIL este o echipă multidisciplinară și interinstituțională la nivelul fiecărui județ, cu misiunea de a identifica/referi/monitoriza cazurile de muncă a copilului în aria teritorială de competență, conform legislației în vigoare. EIL include reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor relevante angajate în combaterea exploatării copiilor prin muncă. Se recomandă totodată implicarea reprezentanțiilor primăriilor, sindicatelor, patronatelor și ai bisericii.
 
EIL este coordonată de reprezentantul DGASPC, dar fiecare reprezentant al instituțiilor sau organizațiilor are un rol-cheie în combaterea exploatării copiilor prin muncă, fiind un coordonator al acțiunilor din sfera sa de componență, responsabil atât cu diseminarea informației specific către personalul propriu și al instituțiilor de profil/din subordine, cât și cu centralizarea datelor despre cazurile identificate.
 
EIL poate avea și atribuții în domeniul violenței asupra copilului și al violenței în familie. Nu se suprapune peste echipa multidisciplinară de evaluare și/sau intervenție pentru cazurile de violență asupra copilului și de violență în familie. EIL are un rol consultative pentru managerii de caz, în ceea ce privește particularitățile cazurilor și cooperarea dintre instituțiile participante la managementul de caz, precum și pentru factorii de decizie, în ceea ce privește elaborara de strategii, revizuirea acestora, înființarea de servicii, realizarea de activități de prevenire pentru formularea unor recomandări.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Citește și:
 
Ședința Consiliului Județean Constanța. Lista completă a proiectelor de pe ordinea de zi (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii