Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal pentru un magazin de bloc Primăria Medgidia dată în judecată de Colenda Steel la pachet cu Inspectoratul în Construcţii

ro

24 Sep, 2012 21:00 2514 Marime text
dosar-Medgidiaprimaria.jpgPe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat în data de 11 septembrie un dosar al cărui obiect priveşte anularea unui act administrativ, reclamant fiind Colenda Steel SRL, iar pârâţi Primăria Municipiului Medgidia şi Inspectoratul Judeţean în Construcţii.

Primarul Medgidiei, Marian Iordache, susţine că cei de la Colenda Steel deţin într-un gang de bloc un magazin. Potrivit şefului autorităţii locale, unitatea comercială a fost construită în anii '70 de aşa manieră încât obturează fereastra de la baie a unuia dintre apartamentele de bloc existente în acea zonă. Dacă fostul locatar nu a avut nimic împotrivă că magazinul este amenajat în aşa fel încât îi obturează fereastra de la baie, noul chiriaş al spaţiului a solicitat în urmă cu ceva timp Inspectoratului Judeţean în Construcţii să ia măsuri pentru demolarea unităţii comerciale. Instanţa de judecată a decis, însă, că nu se impune dărâmarea magazinului. „Cei de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii ne-au solicitat să demolăm magazinul, însă cei de la Colenda Steel au acţionat în instanţă atât Primăria Medgidia cât şi Inspectoratul Judeţean în Construcţii şi, în final, au câştigat procesul. Instanţa a motivat în soluţionare că magazinul a fost construit de bună credinţă, cei de la Colenda Steel modernizându-l pe structura celui vechi", a precizat primarul Marian Iordache.

dosar-sediuInspectoratulteritorialinconstructii.jpgŞeful autorităţii locale susţine că s-a mai constatat şi că firma nu plăteşte chirie Asociaţiei de Proprietari. „Asociaţia de proprietari este proprietar pe teren, cu toate acestea reprezentanţii Colenda Steel nu vor să-i recunoască proprietari pe cei de la asociaţie. Întrucât Consiliul Local asistă asociaţiile de proprietari în diversele probleme, noi am acţionat pentru a le cere reprezentanţilor Colenda Steel să plătească chiria. Mi-e greu să anticipez ce se va întâmpla, însă, firma ar trebui să respecte deciziile Asociaţiei de Proprietari şi să plătească chiria solicitată de aceasta", a declarat Marian Iordache.

Am încercat să-i contactăm telefonic şi pe reprezentanţii societăţii Colenda Steel pentru a afla şi punctul lor de vedere cu privire la litigiul existent între ei şi cele două instituţii de stat, mai precis Primăria Medgidia şi Inspectoratul Judeţean în Construcţii. Numărul de telefon mobil înregistrat de societate la Registrul Comerţului nu este alocat, iar pe numărul de fix nu a răspuns nimeni. Menţionăm că potrivit Registrului Comerţului societatea a fost înfiinţată în anul 1998, îi are ca asociaţi pe Costinel şi Lenuţa Gherase, administrator fiind Costinel Gherase. Colenda Steel are sediul social pe strada Independenţei numărul 32, bloc IP 32, scara A, etaj 2, apartament 11. Firma are două sedii secundare, unul închiriat pe strada Republicii şi un altul pe strada Independenţei, dobândit prin vânzare-cumpărare. Ambele puncte de lucru au ca obiect de activitate vânzarea predominată de produse nealimentare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii