Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica” Primarul Chițac promovează varianta PSD de modificare a Regulamentului parcărilor din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

ro

26 Oct, 2022 00:00 2152 Marime text
  • Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre pentru modificarea Regulamentului parcărilor, în varianta depusă de Partidul Social Democrat
  • Prin acest gest, Chițac blochează practic orice încercare de modificare a Regulamentului parcărilor, dat fiind faptul că aleșii locali de la PNL și USR nu ar vota niciodată proiectul PSD și viceversa
  • Potrivit proiectului PSD, vezi secțiunea „documente”, se propune ca în zona 0 constănţenii să plătească 2 lei/oră, iar în zona I - 1,5 lei/oră
  • În același proiect de hotărâre se stipulează ca parcarea să fie gratuită între orele 20.00 și 8.00 și se introduce gratuitate la parcare pentru toate tipurile de autoriturisme electrice și hibrid
 

Consiliul Local Municipal Constanța se întrunește în ședință ordinară în ultima zi din luna octombrie a.c..

Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre pentru modificarea Regulamentului parcărilor, în varianta depusă de Partidul Social Democrat, vezi secțiunea „documente".

Potrivit proiectului, vezi secțiunea „documente”, se propune ca în zona 0 constănţenii să plătească 2 lei/oră, iar în zona I - 1,5 lei/oră.

Totodată, social-democrații vor ca și abonamentul pentru zona 0 să fie valabil și pentru zona 1 și cer eliminarea zonei 2.
 
În același proiect de hotărâre se stipulează ca parcarea să fie gratuită între orele 20.00 și 8.00 și se introduce gratuitate la parcare pentru toate tipurile de autoriturisme electrice și hibrid.

Vă reamintim că și aleșii locali PNL si USR au un proiect de hotărâre care vine cu alte modificări pentru Regulamentul parcărilor, însă acesta nu a întrunit exigențele primarului de vreme ce a preferat să pună pe ordinea de zi proiectul PSD Constanța.

Modificările din noul regulament al parcărilor, propuse de USR Constanţa şi convenite alături de consilierii PNL, prevăd reducerea tarifelor, gratuitate pe timp de noapte în tot municipiul și reducerea tarifelor din Mamaia prin clasificarea unei importante părţi din staţiune în zona 2. 

Totodată, zona Peninsulară urma să fie declarată zonă de taxare 0, cu excepţia rezidenţilor, care ar urma să aibă posibilitatea achiziţionării unui abonament de parcare cu preţ aferent Zonei 2.

Prin acest gest, Chițac blochează practic orice încercare de modificare a Regulamentului parcărilor, dat fiind faptul că aleșii locali de la PNL și USR nu ar vota niciodată proiectul PSD și viceversa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise

Citește și:

Un an pierdut, nicio demisie de onoare! Noul Regulament al parcărilor publice din municipiul Constanța trebuia să fie deja lansat în consultare publică

Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii