Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an pierdut, nicio demisie de onoare! Noul Regulament al parcărilor publice din municipiul Constanța trebuia să fie deja lansat în consultare publică

ro

02 Jun, 2022 00:00 2176 Marime text
  • Primăria Constanța trebuia să lanseze în consultare publică noua formă a Regulamentului Parcărilor Publice din municipiul Constanța pe 30 mai/31mai
  • Este vorba despre modificări aduse la HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021
  • Invitat la ZIUA LIVE, președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, a declarat că draftul pe regulamentul parcărilor a fost finalizat încă de acum trei săptămâni
  • Viceprimarul Ionuț Rusu trebuia să facă demersurile pentru ca regulamentul să intre în dezbatere publică
  • Proiectul trebuia să intre la vot în ședinta din luna iunie pentru ca de la 1 iulie să intre în vigoare.
 

 
Primăria Constanța trebuia să lanseze în consultare publică noua formă a Regulamentului Parcărilor Publice din municipiul Constanța pe 30 mai/31 mai.

Este vorba despre modificări aduse la HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021.

Printre modificările enunțate deja de consilierii locali care au lucrat la modificarea Regulamentului se află și noile reguli pentru stațiunea Mamaia, care ar trebui să devină, cu preponderență Zona 2, în timp ce Zona Peninsulară ar urma să fie zonă de taxare 0, cu excepţia rezidenţilor, care ar urma să aibă posibilitatea achiziţionării unui abonament de parcare cu preţ aferent Zonei 2.

Cea mai importantă modificare anunțată este parcarea gratuită pe timp de noapte și în weekend, cu mici diferenţe pe zona zero, pe perioada sezonului.

În Zonele 1 și 2, gratuitatea va fi aplicată între orele 20.00-08.00 În plus, constănțenii își vor putea achiziționa abonamente pe zonele 0,1,2 și 3  

Invitat la ZIUA LIVE, președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, nu își explică de ce noul Regulament nu se află în consultare publică așa cum au decis de comun acord consilierii USR și PNL.

„În urmă cu trei săptămâni am dat draftul pe regulamentul parcărilor. Ieri (n.r.30 mai) sau azi (n.r.31mai) ar fi trebuit ca viceprimarul Ionuț Rusu să facă demersurile pentru ca regulamentul să intre în dezbatere publică.

Intenționam ca proiectul să intre la vot în ședinta din luna iunie pentru ca de la 1 iulie să intre în vigoare.

Ne chinuim de un an de zile să-l modificăm și să-l trimitem în dezbatere publică.

În ceea ce privește USR, oamenii înțeleg că nu avem majoritate politică pentru a face tot ce trebuie pentru a schimba și promnova proiecte. Este o stare generală de nemulțumire îndreptată către aparatul de execuție și primar”, a declarat Dumitru Caragheorghe la ZIUA LIVE.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii