Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:17 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul iniţiat de Ameropa Grains, pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal Constanța

ro

27 Jan, 2021 00:00 1556 Marime text
 
  • Consiliul Local Municipal are pe ordinea de zi a ședinței ordinare de la sfârșitul acestei săptămâni un Plan Urbanistic Zonal inițiat de Ameropa Grains SA care intenționează să construiască un parc retail şi complex rezidenţial în municipiul Constanța
  • Obiectivul PUZ-ului constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate în teritoriul studiat și încadrarea intr-o singură zonă de reglementare
  • Suprafața zonei studiate este de aproximativ aproximativ 8,96 ha
  • Amplasamentul ce a generat prezenta documentația, reprezintă proprietata privată a Ameropa Grains SA
 
Consiliul Local Municipal are pe ordinea de zi a ședinței ordinare de la sfârșitul acestei săptămâni un Plan Urbanistic Zonal inițiat de Ameropa Grains SA care intenționează să construiască un parc retail şi complex rezidenţial (blocuri, creşe, biblioteci, dispensare şi unităţi de alimentaţie) în municipiul Constanța în zona delimitată de Bulevardul Aurel Vlaicu, vezi secțiunea "documente".

Obiectivul Planului Urbanistic Zonal constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate în teritoriul studiat și încadrarea intr-o singură zonă de reglementare“, se spune în argumentare.

Scopul prezentei documentații constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru amplasamentele situate pe bd. Aurel Vlaicu, incintă Siloz Traian, Poligon, lot 1, n.c. 203240 și încadrarea într-o singură zonă de reglementare.
Zona ce se propune a fi reglementată este delimitată astfel: la Vest – bd. Aurel Vlaicu; la Sud – strada Nicolae Filimon; la est – strada Interioară 4; la Nord – proprietăți private (parţial incluse în documentații urbanistice în curs de elaborare).
Terenul ce a generat prezentă documentație de urbanism dispune de o linie de cale ferată privată, ce se întinde ca suprafață în nordul terenului și a vecinătăților menționaţe anterior, conform Extrasului de Carte Funciară și care va fi dezafectată. Prin Planul Urbanistic Zonal se vor stabili reglementări noi cu privire la: regimul de construire, funcţiunea amplasamentului, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (C.U.T.), procentul de ocupare a terenului (P.O.T.), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei.
Suprafața zonei studiate este de aproximativ 89.645,16 mp, aproximativ 8,96 ha.  Analiza situației existente și formularea propunerilor au avut la bază Certificatul de Urbanism nr. 2826 din 07.08.2019 şi avizul de oportunitate nr. 211507 din 22.11.2019.
Terenul propus pentru studiu este situat în intravilanul Municipiului Constanţa în cartierul Halta Traian, în zona industrială din vestul municipiului, dezvoltată în proximitatea bd. Aurel Vlaicu și prezinta interdictie temporara de construire pana la aprobarea PUZ, conform Legii 350/ 2001.
Suprafața zonei propusă pentru studiu se limitează la suprafața terenului identificat prin n.c. 203240 și arterele carosabile ce delimitează terenul (bd. Aurel Vlaicu, str. Nicolae Filimon, str. Interioara 4 și limite de proprietate: n.c. 242084 (cuprins în altă documentație de urbanism în curs de elaborare) și n.c. 223880. Amplasamentul ce a generat prezenta documentația, reprezintă proprietata privată a Ameropa Grains SA, conform actelor de proprietate, şi este încadrat conform extrasului de Carte Funciară la categoria de folosinta „curti construcţii”.
 

Ameropa Grains SA, în datele Registrului Comerţului 


Înfiinţată în anul 1996, societatea are sediul în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 20.092.272,5 lei, integral vărsat, este compus din 8.036.909 acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 2,5 lei. Acţionari sunt: SC Ameropa Holding AG Binningen CHE, cu sediul în Elveţia, cu 99,9999% din capitalul social, şi Zivy Andrew Henry, cetăţean elveţian, cu 0,0001% din capitalul social.
 
Citește și:

Un nou proiect în portofoliul Ameropa Grains SA. Acționarii au undă verde la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța

PUZ-ul iniţiat de Ameropa Grains, pe ordinea de zi a Comisiei tehnice de urbanism din cadrul Primăriei Constanţa (document)

Imobile situate pe bulevardul Aurel Vlaicu, demolate de Ameropa Grains. Până când se pot depune observaţii

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii