Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul inițiat de Vergil Chițac, intră la vot la ședința de CLM de săptămâna viitoare Familia lui Bujduveanu, viceprimarul PNL al Capitalei, drept de preempțiune pentru cumpărarea unui teren de pe strada Justiției din Constanța! (DOCU

ro

21 Dec, 2023 17:00 1580 Marime text
  • Consiliul Local Municipal Constanța se va reuni pe final de an pentru ultima ședință ordinară din acest an
  • Printre proiectele care ar putea intra la vot se află și cel privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a unui teren în suprafață de 2905 mp situat în municipiul Constanța, strada Justiției nr.1 – depozit nord 2B, proprietatea privată a municipiului, cu respectarea dreptului de preempțiune al SC Tehno Construct SRL, companie care aparține lui Gheorghe Bujduveanu
  • Proiectul este inițiat de primarul Vergil Chițac
  • Potrivit www.termene.ro, Tehno Construct SRL a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 14,523,621, profit de 2,020,759 lei și un număr de 44 de angajați
  • Asociat și administrator al companiei este Bujduveanu Gheorghe pe care îl mai regăsim și în Hotel Richmond SRL, firma deținută împreună cu Aurica Bujduveanu
  • Cei doi sunt părinții viceprimarului PNL al municipiului București, Stelian Bujduveanu, coleg de partid cu primarul Constanței
 
 
Consiliul Local Municipal Constanța se va reuni pe final de an pentru ultima ședință ordinară din acest an.

Printre proiectele care ar putea intra la vot se află și cel privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a unui teren în suprafață de 2905 mp situat în municipiul Constanța, strada Justiției nr.1 – depozit nord 2B, proprietatea privată a municipiului, cu respectarea dreptului de preempțiune al SC Tehno Construct SRL, companie care aparține lui Gheorghe Bujduveanu.

Proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac nu a fost postat deocamdată în integralitate pe site-ul municipalității.
 
Potrivit www.termene.ro, compania a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 14,523,621, profit de 2,020,759 lei și un număr de 44 de angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 7.93%.

Compania a fost înființată în 1994 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 2363 - Fabricarea betonului.

Potrivit www.termene.ro, firma figurează cu 6 achiziții directe cu Societate Comercială Uzina Termoelectrică Midia Navodari (n.r. servicii de întreținere a liniilor de căi ferate) dar și cu Primăria Castelu (n.r, furnizare beton).

Asociat și administrator al companiei este Bujduveanu Gheorghe pe care îl mai regăsim și în Hotel Richmond SRL, firma deținută împreună cu Aurica Bujduveanu. Cei doi sunt părinții viceprimarului PNL al municipiului București, Stelian Bujduveanu (n.r. născut la Constanța).

Vă reamintim, în anul 2012, cotidianul ZIUA de Constanţa scria despre soţii Aurica şi Gheorghe Bujduveanu, deţinătorii hotelului, care au depus la Primăria Municipiului Constanţa cererea nr. 140351 din 2011, prin care solicitau cumpărarea prin negociere directă a terenului din bulevardul Mamaia nr. 430 C, zona hotel Tomis, în suprafaţă de 361 mp.

Potrivit documentaţiei privind vânzarea prin negociere directă a terenului, solicitanţii intenţionau să construiască o parcare supraetajată.
 
În 2008, însă, la Agenţia pentru Protecţia Mediului apărea următorul anunţ: „Construire vilă turistică P+3-4 etaje, amplasată în Constanţa, staţiunea Mamaia nr. 430 A, beneficiar Giurgiucanu Georgică, Mariuţa Maria, Borcea Cristian, SC Habitat şi Ambient SA, Camboianu Mihai“.
Pe terenul menţionat mai sus a luat naştere hotelul Richmond.

În 2012, Aurica Bujduveanu le spunea reporterilor ZIUA de Constanţa că nu are nicio legătură cu Borcea & Co şi că a achiziţionat spaţiul de la Dorel Vlad.

Dincolo de declaraţii, rămâne întrebarea la care până astăzi nu s-a oferit un răspun tranșant: a fost sau nu, terenul de sub acest hotel, retrocedat în baza Dispoziţiei primarului Radu Mazăre nr. 1344/31.05.2004, conform Legii 10/2001?
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Constănțeanul Stelian Bujduveanu, viceprimar al Bucureștiului „Constanța va găsi întotdeauna un partener în administrația de la București“

Familia Bujduveanu îşi vinde hotelul din Mamaia.Terenul de sub Richmond a fost retrocedat în baza unei dispoziţii de primar a lui Radu Mazăre?

Averea și interesele constănțeanului Stelian Bujduveanu, viceprimar al Bucureștiului



 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii