Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de aproape 5 milioane de euro. Extinderea Delfinariului din Constanţa, aprobată de Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Turismului

ro

05 Apr, 2019 00:00 1568 Marime text
Ministrul Turismului a anunţat investiţiile în infrastructura turistică pentru anul acesta. Bogdan Trif a anunţat că au fost avizate primele proiecte pentru finanţare de către Comisia Tehnico-Economică a ministerului: extinderea Delfinariului din Constanţa, construirea unei baze de salvamont în staţiunea Păltiniş, judeţul Sibiu, şi dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimatică Ocna Sibiului. Sumele prevăzute pentru cele 3 proiecte avizate sunt de aproximativ 40 de milioane de lei.
 
Vă reamintim că, în decembrie 2018, Consiliul Judeţean Constanţa a adoptat o hotărâre ce prevedea extinderea Delfinariului din Constanţa, consilierii aprobând totodată indicatorii tehnico-economici pentru studiul de fezabilitate, în vederea finanţării prin Programul pentru dezvoltarea investiţiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism. În expunerea de motive, prezentată de preşedintele CJ Constanţa, Horia Ţuţuianu, se prevede că proiectul de extindere a Delfinariului, în valoare de 22.377.951 de lei cu TVA, va include construirea unui bazin de antrenamente de 628,70 mp, staţii de filtrare şi un sediu administrativ alcătuit din parter şi etaj. Ministerul Turismului va finanţa 70% din costuri - 15.664.565 de lei cu TVA, iar Consiliul Judeţean, 30% din valoarea proiectului, respectiv 6.713.385 lei cu TVA.
 
„Este un proiect de aproape 5 milioane de euro extinderea acestuia, sperăm ca în perioada următoare să semnăm şi finanţarea, pentru că banii vin de la Ministerul Turismului. Se creează alte bazine, de antrenamente, lângă delfinariu, într-o altă clădire”, a declarat, la acel moment, şeful CJC, Horia Ţuţuianu. După extindere, Delfinariul din Constanţa va corespunde normelor naţionale şi legislaţiei europene, din punctul de vedere al spaţiului necesar pentru mamiferele marine în captivitate.

Actualul Delfinariu a fost proiectat şi construit în 1972.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii