Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printr-un proiect european, Microrezervaţia din Constanţa are „haine" noi (galerie foto)

ro

20 Sep, 2012 01:00 2459 Marime text
proiect_complex_muzeal.jpgComplexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN) a anunţat ieri, în contextul unei conferinţe de presă, finalizarea lucrărilor de modernizare a microrezervaţiei, lucrări realizate în cadrul proiectului „Increasing Potential for growth through Organizing Facilities and improving Tourist Infrastructure in the Cross border region" (POFTIC). În contextul conferinţei, Adrian Bâlbă, directorul CMSN, a vorbit despre ceea ce implică acest proiect, care i-a avut ca beneficiari Complexul Muzeal, Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Dobrich şi ProZoo Dobrich, proiect al cărui scop este acela de a creşte potenţialul turistic al celor două regiuni.

Potrivit declaraţiilor lui Bâlbă, în cadrul proiectului, în microrezervaţia din Constanţa a fost amenajat un sistem de drenare şi asta pentru că inundaţiile care se înregistrau până acum în oraş aveau un efect grav asupra microrezervaţiei. De asemenea, pentru adăposturile animalelor au fost realizate împrejmuiri din lemn şi din plase plastifiate. În plus, o parte dintre adăposturi au fost reamenajate. Nu mai puţin important este că, prin intermediul acestui proiect, în microrezervaţie a fost amenajat un punct turistic de informare, care va fi dotat cu o plasmă pe care vor rula filme ce prezintă microrezervaţia.

Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, din care 1 milion a revenit localităţii Dobrich din Bulgaria. Conform explicaţiilor directorului CMSN, bulgarii au beneficiat de mai mulţi bani pentru că grădina lor zoologică este mai mult puţin cunoscută decât microrezervaţia din Constanţa. În plus, microrezervaţia se află chiar în oraş şi, deloc de neglijat, într-unul favorizat din punct de vedere turistic pe harta destinaţiilor turistice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii