Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Radu Cristian spune că jumătate dintre aceștia nu au ce căuta în administrație Angajații Primăriei Mangalia nu și-au primit salariile de aproape două săptămâni

ro

25 Feb, 2024 11:44 4746 Marime text



 
Angajații din Primăria Mangalia nu și-au primit salariile pe 12 din februarie a.c.

Informația a fost făcută public pe o rețea de socializare de către un consilier local.
 








 
Am stat de vorba cu un angajat din cadrul Primăriei de la Mangalia care a confirmat cele spuse de consilierul PSD, Paul Foleanu.

Angajatul care din motive obiective nu a dorit să-i fie declinată indentitatea (n.r. angajații se tem că vor fi dați afară după noua organigramă prin care vor dispărea 36 de posturi) a povestit că nu este pentru prima dată când lefurile le sunt plătite cu întârziere, numai că de această dată au trecut aproape două săptămâni.

Funcționarul spune că au primit promisiuni că salariul restant le va fi plătit până la finalul lunii februarie.

Angajatul a mai spus că cel puțin în cazul său nu au fost plătite la zi nici asigurările de sănătate, fapt ce crează dificultăți în cazul unor consulturi, intervenții chirurgicale sau chiar eliberarea unor rețele compensate.

I-am solicitat un punct de vedere pe acest subiect și primarului Radu Cristian.

Foarte deranjat că a fost solicitat să ofere o explicație despre o situație pe care domnia sa o cunoaște foarte bine, a spus că angajații își vor primi salariile când în loc să stea pe rețele sociale își vor îndeplini obligațiile de serviciu.

„Nu vreau să comentez ce spun unii și alții în campanie. Dacă nu sunt plătiți înseamnă că au o problemă. Din punctul meu de vedere jumătate dintre ei nu au ce căuta în primărie. În loc să muncească stau pe Facebook și pe Intragram. Dacă sunt atât de capabili pot lucra oriunde, nu?”, a comentat extrem de iritat Radu Cristian.

Edilul din sudul litoralului a mai adăugat că deși Primăria Mangalia nu are probleme financiare, au mai fost și în trecut situații în care salariile nu au fost plătite în ziua de salariu, dar nefiind campanie electorală, nimeni nu s-a inflamat.

L-am întrebat totuși când își vor primi angajații salariile?

„Să recupereze bani…”, a continuat Radu Cristian.

În condițiile în care legea guvernează organizarea și funcționarea unei administrații locale, l-am întrebat pe Radu de ce nu utilizează pîrghiile legale pentru a sancționa angajații de care nu este mulțumit.. „Știm noi ce avem de făcut”, a răspuns scurt edilul.

Din informațiile noastre nu au fost plătite nici drepturile însoțitorilor persoanelor cu handicap din municipiu.
 
Vom reveni.

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii