Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Năvodari a câștigat premiul de „Cea mai digitalizată primărie de oraș”

ro

22 Jan, 2022 00:00 2872 Marime text
  • Viceprimarul Costel Dumitrașcu a participat la evenimentul online și primit premiile câștigate de administrația locală
 
Primăria Năvodari a câștigat la Gala Premiilor Regista la două categorie titlurile de „Cea mai digitalizată primărie de oraș” și „Cea mai bună prezență în mediile sociale”. Gala a avut loc în mediul online, pe data de 20 ianuarie 2022.
 
Viceprimarul Costel Dumitrașcu a participat la evenimentul online și primit premiile câștigate de administrația locală. El a declarat următoarele:
 

„Pe această cale doresc să le mulțumesc colegilor din Primăria Năvodari care au înțeles necesitatea digitalizării instituției și care s-au implicat ca acest proiect să funcționeze. Consider că suntem abia la început, mai avem mulți pași de urmat, dar eforturile noastre încep să dea roade.

În doar 9 luni de la implementare avem 4000 de conturi de utilizatori create (aproape 10% din populația orașului), peste 60.000 de documente lucrate în platformă (din care 1200 sunt solicitări ale cetățenilor), 2600 de programări și 350 de sesizări.

Am în plan să implementăm, pe viitor, posibilitatea plății impozitelor și amenzilor direct din aplicație dar și o soluție prin care anumite taxe să fie calculate automat.
Cu ajutorul semnăturii digitale electronice, funcționarii publici vor putea răspunde solicitărilor depuse online, eliminând astfel deplasarea cetățenilor la primărie și statul la cozi.

Tot pe partea de digitalizare, urmează să prindă viață și o platformă a locurilor de parcare. Năvodărenii vor putea vedea din aplicație toate locurile de parcare rezidențiale, inclusiv când unul dintre acestea se eliberează și vor putea depune o cerere și documentele necesare pentru a le închiria pe cele disponibile”.

 
Până în prezent, peste 800 de instituţii publice şi companii din toate judeţele României şi-au îmbunătăţit procesele de lucru și au redus birocraţia prin intermediul Regista, lider de piaţă pe segmentul aplicaţiilor de registratură şi managementul documentelor în administraţia publică locală. Regista are peste 15.000 de utilizatori la nivel naţional care au înregistrat de-a lungul timpului peste 16 milioane de documente în aplicație, și numără peste 500 de instituții care folosesc portalul e-Guvernare.
 
Conform portalului, în județul Constanța, 16 primării folosesc această aplicație, mai precis: Primăria Albești, Primăria Castelu, Primăria Cernavodă, Primăria Cuza Vodă, Primăria Deleni, Primăria Ghindărești, Primăria Mircea Vodă, Primăria Năvodari, Primăria Nicolae Bălcescu, Primăria Pantelimon, Primăria Poarta Albă, Primăria Saligny, Primăria Siliștea, Primăria Târgușor, Primăria Tortoman, Primăria Vulturu.
 
Nominalizările au fost selectate automat pe baza informațiilor disponibile în aplicația Regista privind utilizarea reală a funcționalităților pentru digitalizare corespunzătoare fiecărei categorii în parte, iar câștigătorii au fost desemnați pentru întreaga activitate din anul 2021. Gala Regista 2022 s-a încheiat cu o tombolă pentru participanți, cu premii totale în valoare de 1.000 euro, și cu un moment artistic live susținut de artistul Damian Drăghici. Aplicația Regista este dezvoltată de Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Cimitirul din Năvodari va fi extins. Primăria va realiza un PUZ pentru a expropria proprietarii de terenuri

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii