Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preţul gigacaloriei, neschimbat Făgădău - „Am reuşit să reducem pierderile de la 390 mc pe oră la mai puţin de 270 mc pe oră”

ro

03 Feb, 2020 00:00 3300 Marime text

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a făcut precizări după ce Consiliul Local Municipal a aprobat, dar fără votul aleşilor PNL, proiectul de hotărâre privind stabilirea preţului local practicat de către RADET Constanţa, începând cu 1.01.2020, pentru energia termică destinată consumului populaţiei, respectiv consumatorilor noncasnici: „Preţul gigacaloriei rămâne 250 de lei, aşa cum am promis încă din primul an de mandat.
Din momentul în care am preluat magistralele, reţeaua de transport, echipa RADET lucrează pentru reducerea pierderilor. De la începutul acestui an s-au înregistrat 41 de avarii, pe care le-am rezolvat. Vreau să precizez că am reuşit să reducem pierderile în reţea de la 390 mc pe oră la mai puţin de 270 mc pe oră şi vom continua acest proces”.
 
Făgădău a adăugat că Electrocentrale Constanţa a cerut ANRE o majorare a tarifului, dar, cu toate acestea, preţul pentru populaţie rămâne 250 de lei. Subvenţia pentru gigacalorie pentru sezonul 2019-2020 costă bugetul local 58 de milioane de lei, a mai afirmat primarul municipiului Constanţa.
 
Edilul-şef a criticat reacţia şi votul aleşilor PNL, în condiţiile în care, spune acesta, modelul implementat la Constanţa este acelaşi care a dat rezultate la Oradea, un municipiu condus de primarul PNL Ilie Bolojan.
 
„Oradea este modelul de proiect pe care îl implementăm la Constanţa. Vreau să îi mulţumesc domnului primar Bolojan pentru că ne-a pus la dispoziţie toţi paşii şi toate etapele din proiectul prin care un sistem identic cu al Constanţei, un sistem public, astăzi este singurul model de succes din România”, a conchis Făgădău.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii