Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanţa urgentează despăgubirile proprietarilor de teren

ro

11 Jan, 2012 00:00 2362 Marime text
fond_funciar_sedinta_fond_funciar_1.jpgPrimăriile trimit zeci de cereri pentru despăgubirea proprietarilor de teren sau pentru punerea în posesie, motiv pentru care prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, a luat hotărârea să organizeze mai des şedinţele de Fond Funciar

Şedinţele de Fond Funciar vor avea loc săptămânal, şi nu lunar ca până-n prezent, a anunţat ieri prefectul judeţului, Claudiu Palaz. „Vreau să urgentăm despăgubirile, pentru a rezolva problemele cetăţenilor. Este un obiectiv ambiţios, având în vedere că volumul de muncă pe care îl va necesita acest lucru este mare, dar eu zic că-l vom atinge. Şedinţele vor fi organizate săptămânal. A fost stabilită ziua de luni pentru desfăşurarea şedinţelor. Dacă nu va fi posibil tot timpul acest lucru, probabil că acestea vor fi amânate pentru ziua de marţi", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Prefectul a precizat că se urmăreşte soluţionarea dosarelor pentru despăgubiri ale proprietarilor de teren, dar şi a cererilor pentru punere în posesie, venite în număr din ce în ce mai mare. „Interesul nostru este ca oamenii să-şi primească drepturile, fie că sunt băneşti, fie că sunt în natură", a subliniat Palaz. Cele mai multe dosare primite de Prefectură pentru soluţionare sunt pentru despăgubiri. „Primarii au optat pentru trimiterea dosarelor pentru despăgubiri. Chiar dacă ei au avut rezerve de teren, au preferat să-i trimită pe oameni la despăgubiri. Părerea mea ştiţi care este - să se primească mai întâi terenul în fizic, dar eu nu sunt primar, eu sunt doar preşedintele Comisiei Judeţene pentru stabilirea drepturilor de proprietate privată asupra terenurilor", a punctat Palaz.

„Nu s-a ţinut cont de culoarea politică. S-au votat toate cererile"


În cadrul primei şedinţe de Fond Funciar din acest an organizate ieri în sediul Prefecturii Constanţa au fost votate toate propunerile, cu o singură excepţie. De pe ordinea de zi trimisă de Primăria Lipniţa, un singur punct a fost votat. În cazul celorlalte dosare trimise de comuna Lipniţa, membrii comisiei au solicitat amânarea votului întrucât nu a existat timpul necesar studierii documentaţiei. În schimb, pentru proprietarii de terenuri din Bărăganu, Ciobanu, Cobadin, Crucea, Horia, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Saraiu, Seimeni, Târguşor, Topraisar şi Valu lui Traian toate cererile de despăgubire depuse au fost aprobate. „Nu s-a ţinut cont de culoarea politică. S-au votat toate cererile. La judeţ, în schimb, mai repartizează banii în funcţie de cât de coloraţi suntem", a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii