Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcarea verde de lângă Spitalul Judeţean Constanţa, exemplu pentru proiectele ce urmează să fie contractate şi implementate în POR 2014-2020?

ro

23 Aug, 2018 00:00 2868 Marime text
La aproape şase ani de la darea în folosinţă, parcarea etajată de lângă Spitalul Judeţean Constanţa este acum un exemplu pentru proiectele ce urmează să fie contractate şi implementate în Programul Operațional Regional 2014-2020. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Primăriei Constanţa.
Parcarea, cu o capacitate de 265 de locuri, a fost construită în anul 2012, prin POR 2007-2013, cu scopul îmbunătăţirii accesului populaţiei la serviciile publice de sănătate oferite de Spitalul Judeţean şi Policlinica din incinta instituţiei spitaliceşti. 
Din 2016, parcarea a devenit una cu plată, după ce Consiliul Local Municipal de la acea vreme a aprobat noul Regulament de utilizare a acesteia.
 
Decizia a fost luată ca urmare a unui raport al Direcţiei Servicii Publice, privind „necesitatea descurajării staţionării abuzive a autoturismelor în Parcarea Verde şi stabilirea unor reguli de utilizare a locurilor de parcare“. Astfel, dacă autoturismul este parcat mai mult de patru ore, posesorul autoturismului sau şoferul acestuia va fi nevoit să achite 1,5 lei/oră sau fracţie de oră de staţionare. Pe înţelesul tuturor, în Parcarea Verde din dreptul SCJU Constanţa ai voie să-ţi laşi maşina, fără a fi bun de plată, maximum patru ore. Totuşi, de la plata taxei de parcare sunt scutite următoarele categorii de persoane: veteranii de război, văduvele de război şi văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit, precum şi persoanele fizice prevăzute la art. 1 al Decretului Lege nr. 118/1990 republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
De asemenea, din cele 265 de locuri de care dispune Parcarea Verde, persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de 14 locuri de parcare, semnalizate corespunzător.
Reprezentanţii municipalităţii susţin că această parcare, chiar şi după introducerea taxei, a devenit un model, astfel încât ea a atras atenţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru a fi dată drept exemplu pentru proiectele viitoare în noul POR 2014-2020.
Menţionăm că investiţia totală pentru realizarea „Parcării Verzi” de la Constanţa a fost de patru milioane de euro, bani nerambursabili, din Fondul European de Dezvoltare Regională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii