Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial „Parcul“ din parcarea Lidl

ro

21 Sep, 2023 17:00 1198 Marime text
 
 
  • Sună trist, în Constanța anul 2023, dar seară de seară, cu mici cu mari, copilași însoțiți de părinții lor sau adolescenți însoțiți de grupul de prieteni se strâng în „Parcul“ de la Lidl, pe gazon, pe locurile libere de parcare și se joacă fotbal (cei mai mari), se dau cu rolele, cu bicicletele, învață să meargă pe biciclete sau de-a bușilea, fiecare după vârstă și aptitudini.
 
 
În urmă cu circa trei ani, în anul electoral 2020, li se promiteau din toate părțile locuitorilor Constanței spitale, parcări și, mai ales, parcuri peste parcuri.
 
Cei mai mulți priveau cu scepticism atfel de promisiuni și nu îndrăzneau, după multe dezamăgiri, să mai spere că s-ar putea face ceva pentru constănțeni.
 
Trei ani mai târziu, pe principiul „cel mai bun spital din Constanța este drumul către București“, cel mai frumos „parc“ pentru constănțenii din zona KM 5 este parcarea de la Lidl, fiind vorba despre partea mai retrasă, din spate, a parcării magazinului Lidl din zonă.
 
Sună trist, în Constanța anul 2023, dar seară de seară, cu mici cu mari, copilași însoțiți de părinții lor sau adolescenți însoțiți de grupul de prieteni se strâng în „Parcul“ de la Lidl, pe gazon, pe locurile libere de parcare și se joacă fotbal (cei mai mari), se dau cu rolele, cu bicicletele, învață să meargă pe biciclete sau de-a bușilea, fiecare după vârstă și aptitudini.
 
Toate astea, repet, în parcarea de la Lidl.
 
Iar fiecare părinte, la rândul său, tresare la fiecare mașină care vine să parcheze în zonă, se uită nu după unul, ci după trei, cinci sau câți copii sunt în zonă, să fie în siguranță fiecare, feriți de roțile șoferilor care, la rândul lor, nu știu cum să-i mai ferească pe cei mici.
 
Dreptatea este de ambele părți – au dreptate și părinții, și copiii, dar și șoferii care vin cu treabă în zonă.
 
Niciuna dintre părți nu este de vină, în opinia mea, că în Constanța anului 2023 locuitorii orașului, plătitori de taxe și impozite, sunt nevoiți să se joace în parcarea unui magazin, în loc să meargă în parc.
 
Și mai trist este faptul că, sunt sigur, situația nu este una singurală.
 
Iar de-a dreptul strigător la cer este faptul că aceasta este, într-un fel, o situație fericită, căci sunt cartiere ale orașului care nu beneficiază nici măcar de un astfel de parc din parcare.
 
Mă pregătesc sufletește pentru noul an electoral ce vine, căci sunt curios cine ce parcuri sau măsuri mai promite pentru Constanța.
 
Citește și
 
Editorial
Constanța și locurile de joacă pentru copii - eterna problemă!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii