Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:11 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile declaraţii de avere ale aleşilor din CJC Consilierului Ionuţ Fântână i-au dispărut fără urmă terenul, maşina, un credit şi un venit din activităţi agricole (documente)

ro

01 Jul, 2014 00:00 1968 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2013.
Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au început, conform literei legii, să fie încărcate declaraţiile de avere şi de interese ale consilierilor judeţeni, pentru anul fiscal încheiat. Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa va prezenta, pe rând, averea şi interesele declarate de aleşii judeţeni.
La capitolul „Clădiri“, în declaraţia consilierului PDL Ionuţ Fîntînă, depusă în anul 2014, figurează o casă în localitatea Cogealac, dobândită în 2006, prin donaţie, în suprafaţă de 120,19 mp, dar şi un apartament în municipiul Constanţa, dobândit în 2007, prin „contract de întreţinere“, în suprafaţă de 45,47 mp.
Potrivit ultimei declaraţii de avere, consilierul judeţean democrat-liberal Ionuţ Fîntînă nu mai deţine terenul agricol din comuna Cogealac, dobândit în 2008 prin cumpărare, în suprafaţă de trei hectare, care a fost menţionat ultima dată în documentul completat în anul 2013 şi care nu apare precizat nici în categoria bunurilor imobile înstrăinate în ultimele 12 luni.
De asemenea, în ultimul an, Ionuţ Fîntînă a rămas şi fără autoturismul marca Skoda, dobândit printr-un credit pe care l-a declarat ultima dată în 2013 şi care, de asemenea, nu a fost menţionat ca fiind înstrăinat în ultimul an.
Consilierul judeţean nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. Fîntînă nu are conturi şi depozite bancare, dar nici plasamente şi investiţii directe.
De asemenea, a „dispărut“ şi împrumutul contractat de Andreea Fîntînă, soţia sa, în 2010, care era scadent în 2020, în valoare de 18.022,16 euro din rubrica „Datorii“ a declaraţiei de avere din acest an, faţă de anul trecut, când încă era menţionat. Cât despre venituri, în declaraţia consilierului PDL regăsim un... salariu al titularului de la CJC în sumă de 8.670 de lei şi unul de la Europan Asig Consult, de doar 1212 lei, precum şi alocaţia copilului, de 504 lei. Anul trecut, demnitarul mai declara un venit realizat din activităţi agricole, care se ridica la 8.700 de lei. Nici acesta nu a mai fost amintit în declaraţia de avere din acest an.
În declaraţia de interese, alesul judeţean nu a completat nicio rubrică.

Ti-a placut articolul?

Comentarii