Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:00 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea reia achiziţia de servicii pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară

ro

23 Feb, 2017 00:00 1333 Marime text
Primăria Constanţa reia procedura de achiziţie pentru serviciile de elaborare a documentaţiei tehnico-economice aferente obiectivului de investiţii „Restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanţa“.
 
Starea clădirii este una delicată, în prezent, faţada având numeroase crăpături şi fisuri, anumite porţiuni din tencuială fiind degradate. De asemenea, sistemele de preluare şi descărcare la teren a apelor meteoritice sunt deteriorate (jgheaburi, burlane), iar instalaţiile electrice şi sanitare sunt vechi. Şi clădirea anexă, cu un regim de înălţime D+P+1E şi o suprafaţă construită desfăşurată de 482 mp, care a fost edificată în anul 1954, fiind construită din cărămidă şi beton, este într-un stadiu avansat de degradare. Aceasta are funcţiunea de laborator de restaurare, depozite şi ateliere de lucru ale muzeului.
 
Valoarea contractului este de 219.000 de lei, iar data-limită de depunere a ofertelor este 6 martie. Autorităţile intenţionează să obţină finanţare pentru muzeu prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, iar fără documentaţia tehnico-economică, proiectul nu poate fi depus spre finanţare.
 
Clădirea a găzduit în trecut Primăria oraşului, iar din anul 1970, Muzeul de Artă Populară Constanţa. Ultimele lucrări de reabilitare la clădirea instituţiei s-au făcut în 1989.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii