Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificarea HCLM nr. 339 Se propune majorarea taxei de salubrizare la 17 lei/lună/persoană în 2024. Ultima zi în care constănțenii pot depune observații (DOCUMENT)

ro

26 Oct, 2023 17:00 2770 Marime text
  • Proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 339/2023 privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2024 se află în transparență decizională
  • Doar până mâine mai puteți trimite observații sau propuneri către inițiator asupra proiectului, pe adresa de e-mail sj@spit-ct.ro
  • Atenție, prin modficările și completările aduse HCL nr. 339/2023, se majorează taxa de salubritate de la 8 lei/lună/persoană la 17 lei/lună/persoană
  • Proiectul de modificare și completare pe care îl puteți consulta în secțiunea „documente" nu explică însă consistent fundamentarea noului tarif propus
  • Vă reamintim, încă de anul trecut s-a propus însă fără succes ca taxa de salubrizare să fie de 14 lei/lună/persoană. Consiliul Local Municipal s-a opus majorării
 
 
Proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 339/2023 privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2024 se află în transparență decizională.

Doar până mâine mai puteți trimite observații sau propuneri către inițiator asupra proiectului, pe adresa de e-mail sj@spit-ct.ro.
Atenție, prin modficările și completările aduse HCL nr. 339/2023, se majorează taxa de salubritate de la 8 lei/lună/persoană la 17 lei/lună/persoană.

Proiectul de modificare și completare pe care îl puteți consulta în secțiunea „documente" nu explică însă consustent fundamentarea noului tarif propus.

În preambulul proiectului de Hotărâre de Consiliu Local se menționează doar câteva articole (n.r. art. 18, 19 şi 21) din Ordinul preşedintelui Autoritătii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice nr. 640/2022 privind aprobarea normelor metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activităţile de salubrizare, precum şi de calculare a tarifelor/taxelor distincte pentru gestionarea deşeurilor şi a taxelor de salubrizare, cu modificările şi completările ulterioare.


 
Vă reamintim, încă de anul trecut s-a propus însă fără succes ca taxa de salubrizare să fie de 14 lei/lună/persoană. Consiliul Local Municipal s-a opus majorării și a decis ca în loc de 7,5 lei/lună/persoană(n.r. valoarea taxei în 2023), constănțenii să plătească anul acesta 8 lei/lună/persoană.
 
 
Taxa de salubrizare este datorată de către persoanele fizice
 
Taxa de salubrizare este datorată numai de către persoanele fizice, locuitori ai municipiului Constanța și este fundamentată pe necesitatea asigurării prestațiilor pentru salubrizarea localității.
 
Contribuabilii au obligația de a depune o declarație în termen de 30 de zile de la data apariției oricărei modificări în ceea ce privește numărul de persoane care locuiesc în imobil, la care vor anexa documente justificative.
 
În prezent, taxa de salubrizare este în cuantum de 8 lei/lună/persoană și se plătește în 2 rate egale până la cele două termene scadente, 31 martie, respectiv, 30 septembrie, inclusiv.
 
Neachitarea la termenele scadente atrage calculul/plata de majorări de întârziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, până la data stingerii sumelor datorate, inclusiv.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constanța Taxa de habitat se dublează. Ce taxe și impozite vom plăti anul viitor! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 28 Oct, 2023 22:56 Mafia lucreaza ,suntem condusi de hoti ordinari .Ce faceti de 1 milion de euro pe luna ?