Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Taxa de habitat se dublează. Ce taxe și impozite vom plăti anul viitor! (DOCUMENT)

ro

09 Nov, 2022 10:49 12144 Marime text
Constanța. Foto cu rol ilustrativ: Primăria ConstanțaPrimăria Constanța a publicat pe site-ul instituției proiectul privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului în 2023. Acesta va ramane in consultare publică pana pe 21 noiembrie a.c.

Potrivit proiectului, taxa de salubrizare va fi 14 lei/lună/persoană. Aceasta se plătește în două rate egale: rata I, până la data de 31 martie inclusiv și rata a II-a, până la data de 30 septembrie inclusiv. În prezent, taxa de salubrizare este de 7,5 lei/lună/persoană.

Totodată, în document se mai arată că taxa pentru terenuri va fi majorată cu rata inflației, impozitul pentru mijloacele de transport hibride va fi redus cu 95%, iar taxa de rezervare a unui loc de parcare rezidențial, pentru persoanele fizice, va fi de 224 de lei pe an.

Constantenii pot inregistra propuneri sau opinii cu privire la acest proiect pana pana la 21 noiembrie a.c. la sediul sau pe site-ul SPIT Constanta.

Taxa de concesionare a locurilor de veci pentru Cimitirul Central Municipal (categoria I) este de 40 de lei/mp pentru o durată de concesionare de șapte ani, 139 de lei/mp pentru 25 de ani și 273 de lei/mp pentru 49 de ani.

În privința cimitirelor Viile Noi, Constantin Predescu, Anadalchioi și Palazu Mare (categoria II), taxele ar fi următoarele: 32 de lei/mp pentru șapte ani, 102 de lei/mp pentru 25 de ani și 203 de lei/mp pentru 49 de ani.

De asemenea, dacă anul asta pentru parcare rezidentiala se plătea 213 lei, este posibil ca de anul viitor această taxă să fie indexată cu inflația. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii