Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minte Monitorul Oficial? Stere Sponte, şi consilier local, şi administrator de firmă

ro

20 Aug, 2011 00:33 4683 Marime text
04_Sponte_Stere_Sponte.jpgPotrivit deciziei SC Sagena Design SRL, din Năvodari, publicate în Monitorul Oficial al României de joi, Stere Sponte, actual consilier local PDL la Năvodari şi director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, s-a retras din societate şi din funcţia de administrator pe care o deţinea, concesionând părţile sociale pe care acesta le deţinea în societate.

Însă, potrivit Legii 161 din 19 aprilie 2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, Sponte nu ar fi putut deţine, în acelaşi timp, şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale şi pe cea de consilier local, acesta aflându-se într-o situaţie de incompatibilitate.

Contactat telefonic, alesul local PDL din CL Năvodari, spune că el nu a fost niciodată administrator al firmei. „Am fost responsabil de punctul de lucru al firmei de la Tulcea, dar nu am fost niciodată administrator", spune Sponte.

Însă datele hotărârii nr.1 din 16.05.2011 luate de asociaţii firmei, Dumitru Sacu, Stere Sponte şi Mihail Sacu stipulează în clar că Sponte era administrator, funcţie din care se retrage, lăsând-o pe mâna unuia din fiii săi, George Sponte. În aceste condiţii date, sunt două situaţii: ori Sponte nu spune adevărul de teama repercursiunilor, chiar dacă acum pericolul pierderii funcţiei publice a trecut, nemaifiind acum administrator, ori datele publicate în Monitorul Oficial sunt greşite. Potrivit datelor firmei publicate pe www.vrajitorul.eu nu apar modificări în firmă care să arate că Sponte a fost desemnat administrator, apar doar datele prin care a fost fondată firma, datele asociaţilor, dar şi schimbarea menţionată mai sus, aceea de administrator al firmei.

La art. 88 din Legea 161/2003, la alin. 1, lit. d se evidenţiază, în mod clar, că „funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă", printre altele cu „funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie (...)". Aşadar, în această situaţie, Sponte ar fi fost incompatibil sau a fost pe perioada cât a deţinut funcţia de administrator în acelaşi timp cu funcţia de consilier local la Năvodari.

Potrivit datelor Monitorului Oficial al României în care se arată retragerea lui Sponte din funcţie, se majorează capitalul social al firmei cu 5.000 de lei şi se cooptează în societate George Sponte, care vine cu un aport social de 1.250 lei, acesta deţinând 25% din firmă. Acesta a primit funcţia de administrator pe o perioadă nelimitată. Totodată, obiectul de activitate al firmei care era „baruri" a fost schimbat în „comerţul cu amănuntul al mobilei, al articolelor de iluminat, al articolelor de uz casnic în magazine specializate". Obiectul de principal „baruri" devine secundar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii