Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:51 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihail Kogălniceanu Cum vor fi desfășurate lucrările de asfaltare din localitate. Investiție de peste 19 milioane de lei (document)

ro

31 Jul, 2021 00:00 1101 Marime text
  • Proiectul „Asfaltare străzi în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța” se află în linie dreaptă
  • În prezent, se selectează câștigătorul licitației pentru executarea lucrărilor 

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, implementează, așa cum am precizat și în edițiile anterioare, un proiect – „Asfaltare străzi în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța”.
 
Prin implementarea acestui proiect, străzile din comuna Mihail Kogalniceanu vor fi modernizate. În prezent străzile sunt la nivel de asfalt, pietruite sau de pământ și se află într-o stare avansată de degradare. În profil transversal nu au o configurație clară. Din cauza stării tehnice precare a părții carosabile viteză de deplasare a autovehiculelor este redusă. Ținând cont de starea actuală a drumurilor, pentru stoparea fenomenului de degradare cât și pentru îmbunătățirea capacității portante se impune necesitatea începerii lucrărilor de modernizare a străzilor.
 
Traseul proiectat, în lungime totală de 12.93 km, se suprapune în totalitate pe traseul existent, deci nu sunt probleme legate de exproprieri. Suprafața afectată de lucrări este de 85.350 mp.
 
Îmbunătățirea structurii rutiere cu respectarea prevederilor OG nr.43/1997, privind „regimul juridic al drumurilor’’ și a celorlalte acte normative din domeniu în vigoare, nu sunt lucrări cu impact asupra mediului, din contră, prin consolidarea structurii rutiere și evacuarea corespunzătoare a apelor pluviale aduceo îmbunătățire importantă a condițiilor de mediu din zonă, prin reducerea nivelului de zgomot, a noxelor și a prafului din atmosferă. Valoarea investiției, conform Devizului General, este de 19.211.803 lei fără TVA.
 
În secțiunea „Documente” puteți vizualiza memorandumul proiectului depus la APM Constanța, care a primit, între timp, girul instituției.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
Citește și

Primăria Mihail Kogălniceanu caută firmă pentru modernizarea a 16 străzi din comună

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii