Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Melcea are multe de tras de pe urma buldoexcavatorului Iacobici - „Am pus poprire pe ce mai are el, aici, în Primărie”

ro

26 Nov, 2013 00:00 3880 Marime text
Fostul primar al comunei Grădina, Ion Melcea, se judecă cu Primăria comunei Grădina, prin actualul primar, Gabriela Iacobici, şi cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, încă de la sfârşitul anului 2008. Judecata continuă şi la această dată, iar potrivit primăriţei Gabriela Iacobici, Melcea s-ar putea alege cu un nou proces. 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, Ion Melcea şi Maria Macrina Ionescu, fost contabil-şef al Primăriei Grădina, au intentat proces în data de 21 noiembrie a.c. Administraţiei Finanţelor Publice Constanţa şi Primăriei comunei Grădina prin primar Gabriela Iacobici. Dosarul este înregistrat la Secţia de contencios administrativ şi fiscal şi are ca obiect contestaţie act administrativ fiscal (recuperare prejudiciu şi dobânzi). Numărul unic al dosarului (număr format vechi) este 983/36/2011.                                                                                          

Au fost omise licitaţia publică şi înscrierea la masa credală

Totul a pornit în anul 2008, când de la şefia autorităţii locale a plecat primarul Ion Melcea şi a venit Gabriela Iacobici. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa a constatat la acea dată că Primăria a cumpărat cu un an în urmă, în 2007, când primar era Ion Melcea, un buldoexcavator de la firma Dantur SRL din Brăila. „Buldoexcavatorul care l-a achiziţionat el (n.r. Ion Melcea), când era primar, nu exista în actele contabile. El a fost plătit, dar fizic nu există în actele contabile ale Primăriei. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa a venit şi a făcut constatarea că nu există acel utilaj şi de la sfârşitul anului 2008 ne tot judecăm”, a declarat ieri primarul Gabriela Iacobici. Şefa autorităţii locale susţine că pentru achiziţia buldoexcavatorului fostul primar nu a organizat licitaţie publică, deşi acest lucru se impunea, întrucât valoarea utilajului a fost de aproximativ 140.000 de lei (aproape un miliard şi jumătate în lei vechi).

De asemenea, primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, declară că nu a găsit în Primărie procesul verbal de primire-predare a utilajului. Potrivit acesteia, Melcea ar fi trebuit în luna mai 2008 să se înscrie la masa credeală pentru a recupera de la firmă utilajul, dar, conform spuselor primăriţei, nici acest lucru nu s-a întâmplat. „Am găsit în Primărie o adresă potrivit căreia în luna mai 2008, înainte de alegeri, fostul primar trebuia să se înscrie la masa credală. El îşi angajase un avocat ca să recupereze suma de la SC Dantur SRL şi i-a venit de la instanţă să se înscrie Primăria la masa credală, întrucât firma respectivă a dat faliment. Dar el nu s-a înscris şi, atunci, ce să mai recuperezi? Probabil că la acea dată au mai venit şi alte firme care şi-au recuperat bunuri de la SC Dantur SRL”, a explicat şefa autorităţii locale. Primarul Gabriela Iacobici a mai spus că s-a implicat în acest caz,astfel încât Primăria şi-a angajat avocat care a mers împreună cu cei de la Administraţia Finanţelor Publice Constanţa la Brăila, dar prea târziu, întrucât s-a constatat că firma nu mai avea în posesie niciun bun. „Bineînţeles că procesul s-a îndreptat către Melcea, dacă de la firmă nu am mai avut ce să recuperăm”, a subliniat şefa autorităţii locale.

Se aşteaptă hotărârea instanţei

Deşi procesul pare că nu se mai termină, primarul Gabriela Iacobici susţine că aşteaptă decizia instanţei şi că speră să recupereze prejudiciul. „A făcut (n.r. Ion Melcea, fostul primar) contestaţii peste contestaţii. A contestat procesul verbal al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa. Nu ştiu ce a mai făcut pe la Curtea de Apel, tot tărăgăneli de astea”, a mărturisit şefa autorităţii locale, care susţine că Ion Melcea ar putea să se aleagă cu un nou proces. „Am pus poprire pe ce mai are el aici în Primărie. Mai are 10 hectare de pământ. Dar până nu avem o hotărâre de instanţă nu putem să scoatem bunul acesta la vânzare. Şi aici este o problemă - nu are intabulare pe acel teren, care este cumpărat şi acela ilegal. Cred că o să-i fac alt proces în instanţă”, a mărturisit primarul Gabriela Iacobici.

Am încercat să luăm legătura şi cu fostul primar Ion Melcea pentru a afla punctul lui de vedere cu privire la procesul pe care el şi fostul contabil-şef, Maria Macrina Ionescu, l-au intentat în calitate de reclamanţi celor două instituţii (Primăria şi Administraţia Finanţelor Publice Constanţa), însă acesta a întrerupt legătura telefonică cu reporterii cotidianului ZIUA de Constanţa şi, apoi, nu a mai răspuns apelurilor noastre telefonice. Dacă fostul primar Ion Melcea va avea un punct de vedere cu privire la acest subiect, îl vom face public într-una din ediţiile viitoare ale cotidianului ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii