Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, criticat de constănţeni pe blogul personal „Nu-mi place la tine că nu-ţi pasă de Constanţa şi ai făcut o ruină din oraşul ăsta” (galerie foto)

ro

11 Jun, 2013 00:00 2961 Marime text
Pe blogul lui Radu Mazăre curg mesajele şi în acest an. La întrebarea „Ce nu-ţi place la mine?”, postată de edil, constănţenii au avut ce semnala, în ultimele luni. 

De ce nu se face nimic pentru centrul vechi al Constanţei?De ce nu există parcuri adevărate, case adevărate, clădiri adevărate, magazine adevărate, curăţenie şi civilizaţie în Constanţa? De ce întâlnim în continuare garaje în zona blocurilor? Acestea sunt doar o parte dintre chestiunile care produc nedumerire şi nemulţumire în rândul constănţenilor.
Unul dintre cetăţenii care i-au scris edilului pe blog, sub protecţia anonimatului îi transmite că: „Nu mă simt liber; sunt o fiinţă umană, nu doar un contribuabil cocoşat de taxe şi impozite”. Un alt localnic compară Constanţa cu celelalte oraşe ale ţării, iar rezultatul acestui demers nu este unul care să-l bucure pe Radu Mazăre. „Nu-mi place la tine că nu-ţi pasă de Constanţa şi ai făcut o ruină din oraşul ăsta. Sibiul, Clujul, Craiova, Iaşiul, Timişoara, Braşovul sunt mult mai frumoase”, i-a scris Sorin edilului pe blog, chiar de Ziua Femeii, în data de 8 martie. Acesta i-a făcut şi o urare primarului Constanţei, asigurându-l că, deşi are multe de recuperat în faţa electoratului, o anumită categorie, justificat sau nu, îl va susţine întotdeauna necondiţionat. „Distracţie maximă în vacanţele tale exotice! Fii liniştit, babele de la cozi te venerează! Şi te votează!”, i-a spus Sorin primarului.

„Când ies pe stradă îmi piere buna dispoziţie”

Cum percep unii dintre locuitori oraşul Constanţa? Un mesaj anonim lăsat, pe data de 2 aprilie, de unul dintre localnici ne ajută să ne facem o părere. „Chiar dacă mă trezesc bine dispus, când ies pe stradă îmi piere buna dispoziţie. Lipsa de orizont, senzaţia de sufocare şi de închis într-un sistem corupt/mincinos/imobil este foarte greu de suportat. Deşi muncesc pe bani frumoşi (raportat la salariile din ţară) acest venit nu-mi este de ajuns decât să trăiesc la limita decenţei. Casă, maşină, lucruri frumoase, călătorii… maybe next life… Şi chiar dacă am o parte din toate acestea, tot nu pot fi fericit aici în ţară. De ce? Serviciile publice, mentalitatea, oamenii… Mă gândesc la mine, la viaţa mea de până acum, cum am trăit în România, câte lucruri frumoase am pierdut în viaţă până acum. Nu mă simt liber; sunt o fiinţă umană, nu doar un contribuabil cocoşat de taxe şi impozite. În CONSTANŢA nu există parcuri adevărate, case adevărate, clădiri adevărate, magazine adevărate, curăţenie, civilizaţie… Simt că am trăit până acum într-o gaură, închis într-un mediu sufocant şi murdar, un mediu fără perspective şi fără speranţe de mai bine. Şi nu e vorba doar de bani, de material, este ceva ce nu pot explica, doar simt, cuvintele nu pot reda starea mea. IAR LA ACESTEA, TOVARĂŞE MAZĂRE, INCLUSIV DUMNEATA AI CONTRIBUIT DIN PLIN”, scrie pe blog un localnic care evită să-şi facă cunoscută identitatea.  

„Şoseaua este un bun al tuturora”

Liliana îi solicită edilului să rezolve problema garajelor din zona blocurilor, postând, în data de 29 martie, pe blogul lui Mazăre, următorul mesaj: „Aş dori să vă adresez şi eu o rugăminte, dacă se poate să faceţi ceva în această privinţă. În spatele blocului în care locuiesc (mai exact în Poarta 6, blocul FB5) există nişte garaje în spatele cărora se strâng adolescenţi unde pot fuma, droga (îşi fac nevoile lângă bloc) deoarece acolo sunt feriţi de ochii părinţilor şi ai vecinilor. Este un loc plin de mizerie, oricâtă curăţenie am face, în scurt timp se face la loc datorită locului ferit unde se strâng aceşti tineri. Dacă nu ar fi aceste garaje drept am scăpa de această problemă şi cu siguranţă am câştiga şi mai multe locuri de parcare, deoarece oamenii care deţin aceste garaje foarte mari ocupă un loc unde pot parca mult mai multe maşini. Acum vreo 2 ani aţi început o campanie de acest fel că unii vecini care aveau garaj lângă bloc l-au desfiinţat, dar după aceea am văzut că desfiinţarea acestor garaje, care ne fac doar probleme, s-a stopat. De ce? Vă rog faceţi ceva, vrem spaţii verzi cu flori şi fără mizerie, vrem să săpăm locul care e bătătorit şi călcat în picioare de aceşti tineri. Şoseaua este un bun al tuturora, nu proprietatea unora care şi-au instalat garaje mari, nu doar pentru maşini, ci şi pe post de magazii. În speranţa că o să îmi citiţi mesajul şi că o să luaţi o măsură în această privinţă eu nu pot decât să Vă Mulţumesc că Existaţi!”. 

Problema centrului vechi se discută şi la Cluj

Pe 15 martie, Gabriel Maties, o clujeancă, îl întreabă pe edil despre soarta centrului vechi al Constanţei, chestiune care susţine că o frământă de ceva timp, solicitând-i, în acelaşi timp, lui Mazăre un răspuns în această privinţă. „Domnule primar credeţi-mă, de mulţi ani vroiam să vă întreb «de ce nu se face nimic pentru centrul vechi din Constanţa?». Mă doare sufletul să îl văd în starea în care este... deplorabilă + mizerie! Chiar dacă sunt din Cluj-Napoca, Constanţa este foarte importantă pentru mine... şi pentru România în general, având în vedere că ne calcă pragul turiştii străini. Mare păcat!!! Oare voi primi un răspuns?!! Cu stimă. Gabriela”. Şi chiar, oare Gabriela şi ceilalţi cetăţeni, care i-au scris lui Mazăre pe blog, vor primi vreodată un semn de viaţă din partea primarului?! Până acum edilul nu a post pe blog niciun răspuns.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Despre Radu Mazare se discuta si la Iasi 11 Jun, 2013 09:30 Am citit in cateva gazete din Iasi articole despre Constanta.Numai de rau.Toti isi expima dezacordul fata de dispretul conducerii pesediste fata de istoria si arhitectura Constantei.