Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să monetizezi un blog personal

ro

21 Sep, 2022 16:21 937 Marime text

 
Crearea unui blog ar trebui sa fie determinată, înainte de toate, de pasiunea pentru scris. Drept urmare, nu ar trebui să te gândești încă de la bun început la banii pe care blogul creat ți-i poate oferi, chiar dacă și aceștia reprezintă o atracție. Despre aceasta atracție vom vorbi în rândurile următoare.
 
Mai exact, îți vom prezenta principalele metode de monetizare a unui blog personal. Astfel, dacă deții un blog personal și ai vrea sa obții venituri suplimentare cu ajutorul său, acest articol îți va oferi recomandările de care ai nevoie pentru a obține primii bani cu blogul tău.
 
Totuși, nu uita că pentru a-ți crește șansele de a face bani dintr-un blog ai nevoie de o găzduire web performantă. Citește pareri despre Hosterion și vezi dacă această companie este potrivită pentru blogul tău.

AdSense

Un prim mod grozav de a beneficia de câștiguri suplimentare de pe urma blogului tău implică folosirea bannerelor publicitare. Iar cea mai bună metodă pentru a face asta este folosirea serviciului AdSense oferit de Google. 
Practic, va trebui să adaugi un cod pe site-ul tău, iar mai apoi vor apărea anumite bannere în diferite locuri de pe blog, iar dacă vizitatorii dau click pe ele, vei fi răsplătit cu o anumită sumă de bani.
Astfel, dacă blogul tău înregistrează o cantitate generoasă de trafic, atunci ai toate motivele să folosești AdSense. Sigur vei putea obține câștiguri foarte bune.

Marketing afiliat

Marketingul afiliat reprezintă o altă strategie grozavă de monitorizare a unui blog personal. Dacă folosești diferite produse sau servicii, atunci ai putea scrie despre ele, pentru a le recomanda și, de ce nu, pentru a oferi diferite sfaturi și recomandări de întreținere sau utilizare.
În acele articole poți include link-uri afiliate, iar dacă un vizitator cumpăra produsul respectiv folosind un link de afiliere, vei fi răsplatit cu un comision ce reprezintă un procent anume din valoarea comenzii.
Dacă oferi articole de calitate, iar cititorii au încredere în recomandările tale, cu siguranță vei reuși să obții frumoase sume de bani.

Advertoriale

Un alt mod de monetizare a blogului personal implică vânzarea de advertoriale. Advertorialele sunt articole plătite de companiile care își doresc să obțină link-uri de pe blogul tău, acestea având un foarte important rol pentru SEO.
Dacă ai un blog de calitate, un scris constant și lumea îți citește articolele, atunci vei putea obține un preț destul de bun pentru publicarea de advertoriale, ceea ce sigur îți va aduce satisfacție.
Sunt platforme unde poți posta oferta ta de publicare advertoriale, dar la fel de bine ai putea specifica pe blogul tău că ești dispus să oferi astfel de metode de promovare și sigur mesajele nu vor întârzia să apară.

Vinde serviciile pe care le oferi

Pe lângă blog, oferi diferite servicii web? Ei bine, blogul tău poate fi parte din cea mai bună strategie de promovare a serviciilor pe care le oferi, iar astfel vei obține mai ușor clienți.
Nu ezita să povestești despre experiența ta în domeniu, despre colaborările avute de-a lungul timpului, oferă sfaturi și recomandări utile, iar dacă inspiri profesionalism, cel mai probabil vei reuși să obții un număr mare de vânzări.

Vinde produse

Sau poate ca nu oferi servicii, ci creezi anumite produse pe care dorești să le vinzi. Ei bine, blogul te poate ajuta și în acest sens.
Scrie articole despre ele, oferă ghiduri de utilizare și de întreținere, prezintă motive pentru care lumea ar trebui să cumpere produsele tale, iar astfel cu siguranță clienții nu vor întârzia să apară.
Atât timp cât lumea are încredere în tine și în recomandările tale, cel mai probabil nu vor ezita să-ți încerce produsele.

Vinde spațiu publicitar (link-uri sau bannere)

De asemenea, anumite companii ar putea fi interesate să cumpere și altfel de promovare pe blogul tău. De exemplu, acestea și-ar putea dori un link pe care sa îl incluzi în partea inferioară a site-ului sau chiar de un banner afișat în articolele pe care le postezi.
În funcție de traficul de care beneficiezi, ai putea cere mai mult sau mai puțin, motiv pentru care nu ar trebui să excluzi această metodă de monetizare a blogului tău.
Acestea sunt, așadar, câteva dintre cele mai importante metode de monetizare a unui blog personal. Încearcă-le și tu iar astfel cu siguranță vei reuși să obții venituri suplimentare cu ajutorul blogului tău, ceea ce îți va oferi satisfacție, dar și încredere că blogul tău este unul de calitate, iar munca depusă nu este în zadar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii