Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:26 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsurile dispuse de autorităţi în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada minivacanţei de 1 Mai

ro

26 Apr, 2017 00:00 3097 Marime text
Colegiul Prefectural a luat în dezbatere, în şedinţa de ieri, măsurile dispuse în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru perioada minivacanţei de 1 Mai, supravegherea condiţiilor de desfacere a produselor agroalimentare şi pentru protecţia stării de sănătate a populaţiei în perioada premergătoare şi în timpul minivacanţei de 1 Mai.

Controale igienico-sanitare la unităţile de alimentaţie publică şi la unităţile de cazare 

Directorul Executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a precizat că, în perioada minivacanţei de 1 Mai, Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa va desfăşura acţiuni de control igienico-sanitare în unităţile de alimentaţie publică, unităţile de cazare, laboratoare de patiserie. Sunt echipe pregătite să intervină în caz de nevoie, iar la sediul instituţiei se asigură permanenţa.
 
La rândul său, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a susţinut că, pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, s-au constituit colective de lucru şi control în zonele de interes turistic formate din medici veterinari inspectori de stat ai DSVSA Constanţa. În intervalul 24.04.2017 - 28.04.2017, cinci echipe de control acţionează în judeţ, iar pentru intervalul 29.04.2017 - 1.05.2017 se asigură permanenţa la sediu. Inspectorii DSVSA vor verifica unităţile de procesare a produselor alimentare de origine animală, vor verifica respectarea condiţiilor de igienă, ventilaţie şi microclimat pentru lanţul frigorific în toate fazele de prelucrare şi depozitare din unităţile de procesare, dotările cu utilaje şi aparatura corespunzătoare, precum şi amenajările şi locurile de desfacere a produselor de origine animală în sistem stradal.

Protecţia Consumatorului va asigura permanenţa 

Şi reprezentantul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a precizat că, în perioada 29.04.2017 - 1.05.2017, se va asigura permanenţa în cadrul serviciului de preluare sesizări, la telefon 0241.550.550, şi o echipă de control va fi pregătită în cazul apariţiei unor solicitări sau a unor evenimente deosebite.
Comandamentul Litoral 2017, structură din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care va hotărî data de activare a acestuia, va fi activat pe trei zone operaţionale, fiecare zonă având o locaţie unde consumatorii pot formula reclamaţii: Mamaia, Costineşti, Neptun.

Prefectul a solicitat CNAIR un punct de vedere oficial cu privire la demararea lucrărilor pe podul de la Poarta 9 

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a precizat că toate structurile operative vor acţiona prin activităţi specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi pentru apărarea patrimoniului public şi privat în localităţile urbane şi rurale, în special în staţiunile de pe litoral şi în zonele de agrement. Lucrătorii din cadrul IPJ Constanţa vor desfăşura şi activităţi specifice de verificare a unor agenţi economici din zona staţiunilor litorale cu privire la modul de comercializare a produselor agroalimentare, condiţii de cazare şi respectarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.
 
Tot pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente neplăcute, în perioada minivacanţei de 1 Mai se vor derula şi o serie de activităţi preventive.
 
Şeful IPJ Constanţa a adus în discuţie situaţia celor două poduri de la Agigea şi de la Poarta 9, pe care circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza lucrărilor de reparaţii şi, respectiv, a denivelărilor carosabilului. Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a solicitat reprezentantului CNAIR să transmită un punct de vedere oficial cu privire la demararea lucrărilor pe podul de la Poarta 9, precum şi la sensul giratoriu de la descărcarea autostrăzii A4 la intrarea în port.
 
Prim-adjunctul inspectorului-şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa a specificat măsurile dispuse în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul minivacanţei de 1 Mai. În funcţie de evoluţia situaţiei operative şi de solicitările IPJ Constanţa, IJJ Constanţa va asigura necesarul de efective pentru menţinerea ordinii publice atât în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, cât şi în celelalte localităţi din judeţul Constanţa.

Jandarmii şi poliţiştii, acţiuni de prevenţie! 

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Constanţa, în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa, va asigura măsurile de ordine publică la manifestările publice specifice minivacanţei de 1 Mai, care se vor desfăşura în staţiunile de pe litoral.
 
Directorul adjunct al Gărzii de Coastă Constanţa a declarat că se vor lua măsuri de intensificare a activităţilor specifice pentru menţinerea climatului de normalitate în zona de frontieră şi a fluenţei fluxului de persoane şi autovehicule în punctele de trecere a frontierei de stat, respectiv PTF Vama Veche, PTF Negru Vodă şi PTF Ostrov, prin suplimentarea, la nevoie, a personalului necesar efectuării
controlului de frontieră. Se va avea în vedere realizarea unor dispozitive de acţiune la frontieră, dinamice şi eficiente, în vederea combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, respectiv a altor fapte care constituie încălcări la regimul juridic al frontierei de stat.
 
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ vor desfăşura cinci controale de prevenire a situaţiilor de urgenţă la campingurile care vor fi deschise pentru primirea turiştilor şi şase controale de prevenire a situaţiilor de urgenţă la amenajările temporare cu afluenţă mare de public propuse a se realiza în perioada următoare.
 
Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a propus întocmirea unei adrese comune Prefectură - ISU care să fie transmisă tuturor primăriilor pentru stabilirea locurilor care au ca destinaţie organizarea de petreceri câmpeneşti, iar Direcţia Silvică să urmărească / supravegheze zonele respective. Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral a precizat că activităţile de pregătire a plajelor au demarat din 20.02.2017 şi vor fi finalizate până la 1.05.2017. Până la data de 12.04.2017 au fost amenajate şi predate, conform clauzelor contractuale, către utilizatorii de plaje acele suprafeţe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca, până la data de 1.05.2017, să fie finalizate şi acele suprafeţe libere de contract.
 
Reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Constanţa a precizat faptul că, în perioada minivacanţei de 1 Mai, toate bazele ce aparţin DJTS sunt funcţionale. Sunt monitorizate video şi au pază umană asigurată de o firmă privată. Unităţile de alimentaţie publică asigură servirea mesei numai pentru sportivii aflaţi la competiţii şi pregătire în bazele din subordine.

Ti-a placut articolul?

Comentarii