Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:37 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Luaţi iniţiativă şi nu mai ascultaţi de domnul Dedu!“ Prima şedinţă la Mircea Vodă cu noul viceprimar la cârmă

ro

29 Sep, 2015 00:00 865 Marime text
O nouă şedinţă de Consiliu Local la Mircea Vodă, prima după ce primarul Dumitru Dedu a rămas fără mandatul de ales prin ordin al prefectului. Consilierii locali au dezbătut mai multe proiecte de hotărâre. Alături de modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs, consilierii locali au ales, din nou, reprezentanţii Consiliului Local şi ai primarului în Consiliul de Administraţie al şcolii. Ioana Cincu şi Vasile Bălan vor fi şi în acest an reprezentanţii Consiliului Local, iar secretarul comunei, Mariana Arsene, va fi reprezentantul primarului.

Biserica, reabilitată 

De asemenea, tot ieri s-a decis ca parohia din Satul Nou să primească 25.000 de lei pentru lucrări de reabilitare, constând în schimbarea tâmplăriei. „În urmă cu câţiva ani, s-au schimbat geamurile, s-a pus tâmplărie de PVC, dar geamurile nu se deschid, sunt dintr-o singură foaie de geam. Pentru că avem centrală termică în funcţiune pe timp de iarnă, se face condens şi apare igrasia, mai mult, în câţiva ani, riscăm să se degradeze complet pictura, şi atunci, investiţia ar fi mai mare“, a explicat preotul paroh Ionuţ Gavrilă.

Un milion de euro pentru drumuri

Nu în ultimul rând, ieri s-au votat şi două proiecte de hotărâre care vizau modernizarea infrastructurii drumurilor. Mai exact, s-a votat demararea unui proiect care va fi depus pe exerciţiul financiar viitor şi care prevede asfaltarea a şapte kilometri de drumuri în comuna Mircea Vodă.
 
Pentru ca starea drumurilor să fie mai bună, tot ieri s-a aprobat un al doilea proiect de hotărâre ce vizează modernizarea şi reabilitarea mai multor drumuri care sunt perpendiculare pe porţiunile de drum ce urmează să fie făcute din fonduri europene şi care a fost votat mai devreme. „Proiectul pentru asfaltarea celor şapte kilometri de drumuri, cu strat dublu bituminos, va costa aproximativ un milion de euro. Celelalte drumuri vor fi reabilitate cu bani de la Consiliul Local“, a explicat viceprimarul cu atribuţii de primar, George Ionaşcu.
 
Nu în ultimul rând, consilierii locali i-au atras atenţia viceprimarului să nu îi mai permită accesul „la lucru“ fostului primar Dumitru Dedu şi să îi ia cheile de la birou şi pe cele de la maşina Primăriei, cu care aceştia spun că l-ar fi văzut zilele trecute. „Nu îi mai permiteţi fostului primar să intre în Primărie ca la club. Luaţi iniţiativă şi conduceţi-vă singur, nu mai ascultaţi de domnul Dedu“, l-au sfătuit consilierii locali pe viceprimarul George Ionaşcu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii