Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lipsa banilor, „boală grea“ în comunele constănţene Cu bani de la bugetul local, la Ciocârlia se reabilitează şcolile (galerie foto)

ro

17 Jul, 2014 00:00 2008 Marime text
Pe raza comunei Ciocârlia funcţionează, în total, şapte unităţi de învăţământ. Imediat după ce elevii au luat vacanţă, autorităţile locale au şi început lucrări menite să schimbe şi să îmbunătăţească aspectul şcolilor din Ciocârlia de Sus şi Ciocârlia de Jos. De obicei, spun reprezentanţi ai Primăriei, în perioada vacanţei de vară se efectuează lucrări ample de renovare şi igienizare. Deşi iarna este încă departe, precauţi, aleşii locali au dispus curăţarea şi pregătirea sobelor de teracotă. Şi spaţiile verzi din jurul sediilor dedicate actului educaţional au fost pregătite, astfel încât, în luna septembrie, şcoala să le ureze, din nou, „bun venit“ elevilor.

Nu doar sediile şcolilor din comună sunt în proces de igienizare şi reabilitare, ci şi o parte din drumuri. Pentru că bugetul local este destul de restrâns şi nici alte surse de venit nu a reuşit să atragă, Primăria Ciocârlia a fost nevoită să acceseze un împrumut pentru proiectul de reabilitare a drumurilor din comună. Creditul a fost de aproximativ 1,7 milioane de lei, iar din aceşti bani, toate drumurile din comună au fost pietruite, în vreme ce aproximativ jumătate dintre acestea au fost şi asfaltate. Marea problemă cu care se confruntă acum Primăria este însă interdicţia de a lua alte împrumuturi sau de a demara alte lucrări până ce acest debit nu este acoperit. „Avem de plătit arierate. Datoriile ne ţin pe loc. Până când nu stingem creanţa la Trezorerie, de unde am luat împrumutul, nu mai putem să facem alte investiţii. Banii din bugetul local abia dacă sunt suficienţi pentru plata salariilor“, au declarat reprezentanţi ai Primăriei comunei Ciocârlia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii