Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lelia Rus Pîrvan, rămâne director interimar al Muzeului de Artă Constanța

ro

21 Aug, 2021 00:00 2312 Marime text
  • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a semnat dispoziția privind desemnarea Leliei Carolina Pîrvan-Rus în funcția de director general interimar/manager interimar la Muzeul de Artă Constanța
  • Aceasta rămâne interimar până la data începerii executării noului contract de management, dar nu mai mult de 120 de zile lucrătoare
  • Lelia Rus Pîrvan s-a născut la Constanța, în 1978, este artist vizual și Doctor în Arte, cu o teză despre imaginea corpului feminin („Forma feminină între premise teoretice și rezolvări personale”)
 
Înainte de a pleca în concediu de odihnă, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a semnat dispoziția nr. 379/17.08.2021 privind desemnarea Leliei Carolina Pîrvan-Rus în funcția de director general interimar/manager interimar la Muzeul de Artă Constanța.


Potrivit dispoziției, aceasta rămâne interimar până la data începerii executării noului contract de management, dar nu mai mult de 120 de zile lucrătoare, vezi secțiunea „documente”.

Lelia Rus Pîrvan s-a născut la Constanța, în 1978, este artist vizual și Doctor în Arte, cu o teză despre imaginea corpului feminin („Forma feminină între premise teoretice și rezolvări personale”).

A obținut licența la Universitatea Națională de Arte București (2002) și un master în sculptură (2003), la aceeași universitate.

A avut opt expoziții personale și a participat la numeroase expoziții de grup, în țară și în străinătate (Grecia, Norvegia, Italia, Turcia, Bulgaria).

A primit mai multe distincții, între care Premiul Special al Juriului la ediția cu numărul 44 a Rassegna Internazionale d’Arte Contemporanea Sulmona, Italia (2017).

Este autoarea mai multor lucrări, dintre care amintim: Catalogul Muzeului Ion Jalea, editura Ex Ponto, Forma feminină între simbol și reprezentare, Editura EIKON.
 
Primul mandat de manager interimar al Leliei Rus Pîrvan a început în decembrie 2020, la scurt timp după dispariția fulgerătoare a Doinei Păuleanu, fostul director al Muzeului de Artă din Constanța.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

După trista dispariție a Doinei Păuleanu, Muzeul de Artă din Constanța are un director interimar

Directorul Muzeului de Artă Constanța „Sperăm ca de azi înainte publicul să se bucure și mai mult de lucrările din minunata colecție Topalu!“

Interviu cu Lelia Rus Pîrvan, director al Muzeului de Artă Constanța „ Lucrările de artă din muzeul nostru sunt bine păstrate și prețuite”

 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii