Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, în mijlocul enoriaşilor Hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sărbătorit de localnicii din Cumpăna

ro

16 Aug, 2014 00:00 2622 Marime text
Localnicii din Cumpăna au avut, joi şi vineri, două zile speciale de trăiri duhovniceşti. Vineri, Biserica Adormirea Maicii Domnului şi-a sărbătorit hramul. Lăcaşul de cult a fost neîncăpător pentru mulţimea de oameni care a venit pentru a se închina Fecioarei Maria. Încă de la primele ore ale dimineţii, ei au sosit la biserică, unde s-au rugat pentru sănătate alături de preoţi, iar după ora 11.00, a venit la slujbă şi Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a binecuvântat patru micuţi prin Taina Botezului. Trei fetiţe şi un băieţel au fost creştinaţi de către naşi cu suflet mare. Ei vor veghea drumul copiilor abandonaţi de părinţi în grija celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
 
Bunicii de la azilul din Poarta Albă nu au fost uitaţi

Alături de localnici s-au aflat şi credincioşi din Constanţa şi din localităţile învecinate. După slujba religioasă, oamenii au mers la o agapă frăţească. La întregul eveniment a participat şi primarul economist Mariana Gâju. „Cea mai bună faptă pe care o poate face un om este să aibă grijă de semenii lui. De aceea, în zi de sărbătoare, am trimis gospodinele cu preparate de sărbătoare pentru a le face o bucurie şi celor peste 100 de bătrâni de la azilul de la Poarta Albă. Este o sărbătoare a sufletului, a românilor, o sărbătoare a smereniei şi a iubirii de aproape“, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Şefa autorităţii locale a profitat de acest moment pentru a le mulţumi localnicilor pentru dărnicia de care au dat dovadă de fiecare dată când li s-a solicitat sprijinul. „Vreau să vă spun, din tot sufletul, că îi mulţumesc bunului Dumnezeu că ne ţine pe toţi uniţi. Aceasta este rugăciunea mea către dumneavoastră - să fim în slujba acestei comune ca fii ai comunei şi cu sufletul, şi cu mintea, şi cu priceperea“, a spus primarul Mariana Gâju.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii