Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Investim în educaţie pentru viitorul copiilor“ Bucuria de a fi copil, celebrată la Peştera

ro

31 May, 2014 00:00 1535 Marime text
Fiecare sărbătoare înseamnă şi câte un eveniment deosebit pentru locuitorii comunei Peştera. Ca de fiecare dată, administraţia locală, în frunte cu primarul independent Valentin Vrabie, a pregătit şi anul acesta o serie de surprize pentru toţi copiii din comuna pe care o păstoreşte. „Chiar dacă traversăm o perioadă de criză în care proiectele se realizează din ce în ce mai greu, din cauza lipsei resurselor financiare, administraţia locală din comuna Peştera demonstrează că se pot face lucruri de calitate chiar şi în aceste condiţii. Mâine, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, startul distracţiei se dă începând cu ora 10.00, în parcul din faţa Primăriei, unde aproximativ 500 de copii vor primi în dar câte o bicicletă. Micii sărbătoriți vor avea parte de o atmosferă magică, plină de surprize, cu multe jocuri, baloane, personaje de poveste și un tort uriaș. Cele mai frumoase gânduri vor fi trimise în această zi spre stele, în adevăratul sens al cuvântului, pentru că fiecare copil va lansa şi va urmări cum plutesc spre nori baloanele cu dorinţe, multe având şansa chiar de a se împlini!“, se arată într-un comunicat de presă al primarului Valentin Vrabie.
Deja nu mai este o noutate pentru nimeni că pentru gospodarul-şef al comunei Peştera copiii sunt cei mai importanţi, viitorul lor şi, implicit, al comunităţii locale. Încă de la începutul mandatului său, primarul Valentin Vrabie a considerat educaţia copiilor ca fiind principala sa prioritate. „Proiectul «Investim în educaţie pentru viitorul copiilor din Peştera» a fost implementat de-a lungul anilor pas cu pas. În acest sens, toate unităţile de învăţământ din comună au fost reabilitate şi modernizate, funcţionând astăzi la cele mai înalte standarde, iar în anul 2010 a fost inaugurată cea mai modernă şcoală din întreg judeţul Constanţa“, declară gospodarul-şef de la Peştera.
Dragostea şi grija pentru cei mici se vede de fiecare dată în tot ceea ce face. „Pentru că actul educaţional este susţinut inclusiv prin acordarea de rechizite şcolare la începutul fiecărui an şcolar, dar şi de burse tuturor elevilor de liceu, abandonul şcolar în această comunitate este zero. În plus, localitatea a fost adaptată la nivelul unui oraş în ceea ce priveşte comunicarea, comuna Peştera şi satele aferente fiind racordate gratuit la Internet, astfel încât elevii, dar şi părinţii acestora să aibă acces permanent la informaţie“, se arată în documentul emis de administraţia publică locală de la Peştera.
„Desigur că, fără cooperarea existentă între administraţia publică locală şi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ, toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile, astfel că, toate cadrele didactice care predau la școlile din comună beneficiază de facilitatea decontării integrale a abonamentelor de transport“, susţine liderul aleşilor locali ai comunei Peştera.
„Pentru că sănătatea este cea mai importantă, astăzi îi învăţăm pe copii să facă mișcare. Principala datorie a noastră este să avem grijă de copiii noştri, oferindu-le un cadru educaţional adecvat, oferindu-le afecţiune şi mai mult din timpul nostru, pentru ca ei să crească sănătoşi şi fericiţi. Să nu uităm că ei reprezintă viitorul naţiunii noastre şi că de felul în care avem grijă de copii depinde acest viitor!”, declară primarul Valentin Vrabie.
Iar pentru că ziua de 1 Iunie este dedicată copiilor şi tuturor celor care încă îşi simt sufletul de copil, primarul Valentin Vrabie îi invită la Peştera duminică, de ziua Copilului, începând cu ora 10.00, pe toţi cei care vor să redescopere bucuria şi miracolul de a fi copil!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii