Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:03 19 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Intrat în atenţia ANI pentru un posibil conflict de interese Titu Neague, primarul comunei Bărăganu, nu şi-a trecut salariul în declaraţia de avere (documente)

ro

12 Jul, 2013 00:00 1977 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”. Sunt însă şi aleşi locali din judeţul Constanţa care au intrat în atenţia Agenţiei de Integritate pentru un presupus conflict de interese şi pentru o presupusă infracţiune de fals în declaraţii.

Aşa cum am anunţat, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în fiecare ediţie, averea şi interesele acestor aleşi locali. Continuăm astăzi cu social-democratul Titu Neague, primarul comunei Bărăganu. Potrivit declaraţiei de avere completate pe 23 aprilie 2012, declaraţie disponibilă pe site-ul ANI, Titu Neague deţine, în comuna Bărăganu, două terenuri intravilane şi un teren agricol, toate achiziţionate prin cumpărare. Acestora li se adaugă, tot în localitatea Bărăganu, două case de locuit.
În ceea ce priveşte bunurile mobile, gospodarul-şef din Bărăganu se poate lăuda cu trei tractoare, o combină, două semănători, un camion şi două pluguri. Primarul nu are plasamente şi investiţii directe, dar nici datorii.
Curios este însă că la capitolul „Venituri” din declaraţia de avere a primarului Titu Neague nu figurează nimic. Or, din luna mai a anului 2011, social-democratul este primar al comunei Bărăganu. Aşadar, cel puţin teoretic, în declaraţia de avere ar fi trebuit să regăsim salariul de primar.

Cât despre interese, aşa cum reiese din declaraţia de interese a lui Neague, acesta este preşedintele Organizaţiei Locale PSD Bărăganu.
Amintim că Titu Neague ar fi încălcat, potrivit ANI, regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă pentru că, în calitate de primar al comunei Bărăganu, „a încheiat un contract de arendare între Primăria comunei Bărăganu şi SC La Titu Frumosu SRL (societate în cadrul căreia soacra acestuia deţine funcţia de asociat şi administrator”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii