Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire de lucru, pentru implementarea proiectului „Parc Industrial și Științific INNOVOLUTION Cumpăna”

ro

18 May, 2021 00:00 2087 Marime text
 
  • Astăzi are loc întâlnirea de lucru în vederea implementării proiectului „Parc Industrial și Științific INNOVOLUTION Cumpăna”
  • Întâlnirea va avea loc la sediul Primăriei Comunei Cumpăna, cu începere de la ora 11:00
 
Primăria Comunei Cumpăna în parteneriat cu Rețeaua Universităților de la Marea Neagră (RUMN) cu Asociația Cluster MEDGreen organizează la data de 18 mai 2021, o întâlnire de lucru, având ca scop definirea activităţilor care vor fi derulate în perioada următoare în vederea implementării proiectului „Parc Industrial și Științific INNOVOLUTION Cumpăna”.
 
La întâlnire vor participa Mariana Gâju, primar al comunei Cumpăna, Prof. Univ. Dr. Mihnea Costoiu, Rector al Universității „Politehnica” din București, Prof. Univ. Dr. Eden Mamut, Secretar General al RUMN, Iuliean Horneț, Președinte Cluster MEDGreen, Iulian Cuculas, Proiect RO INVEST Capital SRL, dar și alți reprezentanți ai comunității de afaceri.
 
Obiectivele proiectului sunt reprezentate de activități precum: evaluarea cererii de piață pentru servicii și produse de tip Industrie 4.0, dezvoltarea de infrastructuri flexibile și scanabile pentru activități industriale, respectiv pentru servicii de cercetare științifică și inovare, dezvoltarea de proiecte de start – up , incubare și accelerare punând accent pe promovarea și sprijinirea tinerilor antreprenori, constituirea unui eco – sistem asociat parcului Innovolution incluzând universități, institute de cercetare și alte nuclee de competență din țară și străinătate, dezvoltarea unui program suport constând în servicii profesioniste de consultanță, asistență tehnică, formare profesională, promovare și marketing, precum și activități legate de implementarea conceptului Smart Village în Comuna Cumpăna.
 
Întâlnirea va avea loc la sediul Primăriei Comunei Cumpăna, cu începere de la ora 11:00.
 
Pe 10 mai, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată decizia prin care un teren de 42 de hectare revine din proprietatea statului în proprietatea UAT Cumpăna. Este vorba despre o bucată de teren situată pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră, dat în folosintă CN ACN pentru construirea canalului. Din 2008, au fost făcute demersuri de către primărie pentru recuperarea terenului.
 
„Dragi locuitori ai comunei Cumpăma, astăzi, vreau să vă vorbesc de rezultatul unei munci de 13 ani. În anul 2008, Primăria și Consiliul Local Cumpăna au demarat procedurile de redobândire a terenurilor ce aparțin ca și proprietate comunei. Mai precis, trebuie să recunoaștem că aceste principii – continuitatea, consecvența, ambiția de a aduce acasă la Cumpăna terenul care a fost preluat de către Ministerul Transporturilor la construirea canalului Dunăre-Marea Neagră, teren ce se afla liber de sarcini încă din anul 2008, a durat 13 ani. 13 ani de drumuri făcute către minister, de hotărâri ale CL adoptate. Pe data de 5 mai 2021, Guvernul României a adoptat HG 513 prin care au hotărât trecerea unei părți din imobilul „Terenuri aferente canalului Dunăre-Marea Neagră, inclusiv zonele de siguranță” aflată în domeniul public al statului în domeniul public al comunei Cumpăna”, a transmis Mariana Gâju.
 
Primarul Mariana Gâju a anunțat că pe terenul respectiv va fi edificat un parc industrial, urmând să pornească procedurile de îndată.
 
Edilul a mai spus că terenul are o suprafață de 426.743 mp. Terenul se află pe malul stâng al canalului. „Prin hotărârea HCL, Consiliul Local a transmis ministerului Transporturilor și al Dezvoltării, prin care stipulam că terenul se utilizează pentru realizarea unor obiective de interes public, adică un parc industrial în condițiile legii. A fost adoptată HG pe 5 mai. A fost publicată în Monitorul Oficial în data de 10 mai, în MOF 479/10.05.2021. În 60 de zile de la publicarea în monitor, Ministerul Transporturilor, prin CN ACN are obligația de întocmire a unui protocol între părțile interesate, respectiv Ministerul Transporturilor și domeniul public al comunei Cumpăna”, a spus edilul Mariana Gâju
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii