Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâri de expropriere pentru două terenuri din cartierul Tomis Nord din Constanța. Cât va achita municipalitatea proprietarilor? (DOCUMENTE)

ro

21 Nov, 2023 17:00 1869 Marime text
  • Primăria municipiului Constanța a publicat hotărârile de stabilire a despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată - Amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, Aleea Capidava - Aleea Argeș din municipiu
  • Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la 113.000 de euro
  • Până în acest moment, persoanele vizate de expropriere nu și-au exprimat acordul cu privire la cuantumul sumelor pe care municipalitatea vrea să le achite pentru suprafețele de teren expropriate
  • Banii vor fi achitați de la bugetul local al municipiului Constanța
 

 
Primăria municipiului Constanța a publicat hotărârile de stabilire a despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată - Amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, Aleea Capidava - Aleea Argeș din municipiu.

Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la 113.000 de euro.

Procedura de expropriere vizează terenul proprietate privată în suprafață de 328 mp – identificat prin numărul cadastral 229625 și a celui de 296 mp – identificat prin numărul cadastral 234411.

Primăria va plăti 324.273 de lei, adică aproximativ 65.000 de euro, proprietarei Marilena Coman pentru terenul de 328 mp.

Pentru cel de-al doilea, suma este de 292.637 de lei, adică aproximativ 58.000 de euro și va fi plătită coproprietarilor bunului imobil, Nina Lavinia și Marius-Cristian Coman, asociații de la Publichriss SRL.

Până în acest moment, persoanele vizate de expropriere nu și-au exprimat acordul cu privire la cuantumul sumelor pe care municipalitatea vrea să le achite pentru suprafețele de teren expropriate.

Banii vor fi achitați de la bugetul local al municipiului Constanța.
 
 
Terenul deținut de familia Coman de la Publichriss SRL evaluat la aproximativ 60.000 de euro

Prin cea de-a doua procedură de expropiere a imobilelor-terenuri, proprietate privată, situate pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Amenajare peisagistică şi parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, Aleea Capidava/Aleea Argeş, municipiul Constanţa”, municipalitatea vizează reabilitarea carosabilului existent la nivel de finisaj, borduri și gabarit pe o suprafață de aproximativ 1640,00 mp; amenajarea unei parcări care să deservească locuitorii din cartier, implicit creșterea numărului locurilor de parcare cu 36 ( 11 locuri de parcare în prezent, 47 locuri de parcare în total în zonă)în suprafață aproximativă de 600mp, amenajarea unei grădini publice de aproximativ 1300 mp echipată cu elemente de mobilier urban, locuri de stat, coșuri de gunoi, scrumiere și stâlpi de iluminat; amenajarea unui loc de joacă de aproximativ pe 200 mp (în cadrul grădinii propuse), spații verzi pe aproximativ 1700 mp și sisteme de irigații; plantarea unui număr de 29 de arbori, amenajarea spațiului pietonal cu aproximativ 845 mp prin reabilitarea extinderea trotuarelor pietonale la nivel de finisaj, borduri în armonie cu accesele/circulațiile pietonale și auto ale construcțiilor existente; repoziționarea amenajarea depozitului de zgura existent (aferent terenurilor de tenis) pentru a se încadra în noua amenajare și recondiționarea la nivel de finisaj exterior al postului de transformare din zonă.
 
Publichriss SRL
 
Firma are sediul social pe bulevardul Ferdinand nr. 28, din municipiul Constanța, fiind înființată în anul 2001. Activitatea principală a companiei este „Activități ale agențiilor de publicitate”. Asociați în firmă sunt Marius Cristian Coman – 95% și Nina Lavinia Coman – 5%. Marius Cristian Coman este administratorul companiei, care are mai multe puncte de lucru: un punct de lucru pe strada Dr. Alexandru Pesamosca nr. 11, unul pe bd. Ferdinand nr. 97, unul pe strada Ilarie Voronca nr. 8 și un punct de lucru pe strada Dionisie cel Mic nr. 63. Firma a încheiat un contract de achiziții publice în valoare totală de 4.202 lei iar în luna martie a.c., Primăria Constanța a eliberat CU 754 pentru ca SRL-ul să construiască un imobil locuințe colective 2S+P+3E+terasă circulabilă, cu sistematizare teren, amenajare incintă, împrejmuire sit și organizare de șantier.

Documentul este valabil 12 luni, iar terenul vizat se află pe a510/7 (lot3 si lot4), lot2/2/2/2/2/2/1, loc. Constanţa.
 
Reamintim că potrivit CU 353 din data de 7 februarie 2023, societatea dorește anvelopare clădire la parter – lucrări executate fără autorizație de construire conform PVCSC nr. PV50-00099/24.10.2019. Documentul este valabil 12 luni, vizând imobilul de pe strada Ilarie Voronca nr. 8.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Consilierii locali constănțeni votează alte exproprieri pentru investiţii de utilitate publică Sunt vizate terenurile deținute de afaceristul Ghiță Pelehra și investitorii de la Publichriss SRL (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii