Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul include din nou transportul şcolar al copiilor ca serviciu public

ro

10 Dec, 2019 00:00 1459 Marime text

Guvernul va include din nou transportul şcolar în sfera serviciilor de interes public, prin asumarea răspunderii pentru abrogarea Ordonanţei 51/2019.


“Va mai fi abrogarea Ordonanţei 51 (prin asumarea răspunderii - n.r.), cea legată de scoaterea transportului şcolar din sfera serviciilor de interes public, în felul acesta Guvernul rezolvând prima parte din transportul gratuit al elevilor şi anume includerea transportului şcolar ca serviciu public. Vom prelungi licenţele pentru operatorii de transport şi, în acelaşi timp, vom solicita ca o condiţie de acordare şi de menţinere a licenţei realizarea transportului şcolar al elevilor", a precizat vicepremierul Raluca Turcan, la finalul şedinţei conducerii PNL.

Potrivit Ralucăi Turcan, în prezent, prin Ordonanţa 51 dată de PSD, transportul şcolar "fusese pur şi simplu scos din sfera serviciilor publice şi lăsat la latitudinea transportatorilor, care, dacă nu operau pe rute convenabile, puteau să lase în aer transportul copiilor şi în felul acesta să le pună viaţa în pericol".

"Guvernul include din nou transportul şcolar al copiilor ca serviciu public şi, în plus faţă de asta, le cere operatorilor de transport obligatoriu să ţină cont de transportul şcolar al copiilor. Este o chestiune de siguranţă a copiilor, este o chestiune cu care nu ne mai putem juca", a argumentat viceprim-ministrul. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii